Xiaomi Leica ile işbirliği için nabız yokluyor

Xiaomi Mi 11 Ultra, 80W kablosuz şarj cihazıyla 20 Mayıs'ta geliyor

Yıllardan beri Huawei ile işbirliği içerisinde olan Leica bundan sonra Çin’in yükselen teknoloji devi Xiaomi ile çalışabilir. İşte konu ile ilgili detaylar.

Bilindiği üzere Huawei üzerine yaklaşık olarak 2 yıldır muazzam bir baskı söz konusu. 2019’da başlayan ambargolar, 2020 ile birlikte adeta zirve yapmıştı. Huawei geçtiğimiz yıl satışa sunduğu hiç bir telefonda Google servislerine yer veremedi. Doğal olarak bu durum Çinli üreticinin mobil pazarda yoğun miktarda kan kaybetmesine neden oldu.

2021 yılında tamamen kabuğuna çekilen Huawei, şimdiye kadar tek bir telefon bile satışa sunmadı. Hal böyle olunca Çinli üretici ile işbirliği içerisinde olan firmalar da başka isimlerle görüşmeye başladı. Nitekim bunlardan birisi de Leica.

Xiaomi Leica ile işbirliği için nabız yokluyor

Teknoloji sektörünü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Leica, Huawei için lens üreten şirketlerin başında geliyordu. Huawei’nin DxOMark’ta zirveye tırmandığı hemen hemen bütün telefonlarda Leica imzası bulunuyordu.

Fakat Huawei akıllı telefon pazarındaki eski gücünü kaybedince Leica da farklı partnerlerle görüşmeye başladı.

Sızdırılan bilgilere göre Leica ile Xiaomi’nin işbirliği üzerinde pek çok madde de anlaşması an meselesi.

Kısa bir süre önce de Xiaomi’nin Leica ile ilgilendiği bilgisi sızdırılmıştı. Görünen o ki şimdilerde işbirliği tarafında son adımlar atılıyor.

Hali hazırda Xiaomi’nin kamera teknolojisi zaten çok kötü değildi. Muhtemelen Leica ile gücüne güç katacaktır.

HarmonyOS için yeni geliştirmeler yolda