Windows Media Center’a Elveda!

Windows Media Centera Elveda

Uzun yıllardır Windows kullanıcılarının hizmetinde olan Windows Media Center veda etmeye hazırlanıyor.

Microsoft’un kullanıcılara gelişmiş bir içerik oynatıcısı sunmak amacıyla hazırladığı Media Center, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemi sürümlerinde de kullanılıyordu.

Windows Media Center'a Elveda!

Uzun yıllardır Windows kullanıcılarının hizmetinde olan Windows Media Center içerik oynatıcısı, Windows 10 işletim sisteminin piyasaya çıkması ile beraber yayın hayatına son verecek. Microsoft’un kullanıcılara gelişmiş bir içerik oynatıcısı sunmak amacıyla geliştirdiği Media Center, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemi sürümlerinde de kullanılıyordu. Ancak üçüncü taraf medya oynatıcıları daha popüler olduğu için bu platforma olan ilgi oldukça düşük kalmıştı.

Microsoft yöneticilerinin aldığı bir karar ile WMC platformu Windows 10 ile beraber veda etmiş olacak. Önceki sürümlerde WMC olsa dahi Windows 10 yükseltmesi geldiğinde ortadan kaybolacak. Şu an için bu hizmetin geri dönmesi pek mümkün görünmüyor. Ancak kullanıcı tarafında büyük tepkiler olursa Microsoft’un hizmetin geri dönmesi konusunu tekrar maaya yatırması ihtimal görülüyor.

Tizen Store Açıldı!