Vodafone Dijital Girişimciye 5 Milyon TL’lik Destek Verecek

vodafone

Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı ile, dijital projeler için eğitim, iletişim altyapısı ve teknik danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra yılda toplam 5 milyon TL’lik maddi destek de sağlanacak.  

 Mobil teknolojileri yakından takip eden ve yaratıcı dijital iş fikirleri geliştiren “yenilikçi şirketler”in (startup’ların) hedeflendiği programla, Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlayabilecek fikirlere maddi destek sağlanacak. Ayrıca, program sonucunda belirlenecek projelerin hayata geçirilmesi ve kamuoyuna geniş kapsamlı tanıtılması için tam destek verilecek. Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı ile dijital projeler için eğitim, iletişim altyapısı ve teknik danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra yılda toplam 5 milyon TL’lik maddi destek de sağlanacak.

vodafone

Beş aşamalı süreçten geçilecek

Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı, beş aşamalı bir süreçten oluşuyor:

  • Fikir toplama: Programa özel olarak geliştirilen www.fikircarki.vodafone.com.tr sitesinden fikirler toplanıyor.
  • Eğitim: Uluslararası Girişimcilik Merkezi kanalıyla düzenlenen e-eğitim ve mentorluk faaliyetleriyle potansiyel girişimciler eğitiliyor.
  • Tohumlama: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Business Angels (BUBA) ve Uluslararası Girişimcilik Merkezi kanalıyla “tohumlama” yapılıyor. Bu kapsamda, girişimci adaylarına mentorluk, kuluçka merkezi, teknik destek ve başlangıç sermayesi sağlanıyor.
  • Şirket oluşumu: Proje ortaklarıyla birlikte, “yenilikçi şirket”lerin (startup’ların) oluşması için gerekli altyapı sunuluyor. Buna göre, mentorluk, kuluçka merkezi, geliştirme, ayrıntılı teknik değerlendirme ve fonlama sağlanıyor.
  • Büyüme: Bir önceki aşamada alınan desteklerle belli bir seviyeye gelen girişimler, Vodafone’un yatırımcı ekosistemiyle buluşturuluyor.

Bir sosyal girişimcilik fikri de olacak

Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı ile hayata geçirilmesine karar verilen dijital projeler için yılda toplam 5 milyon TL’lik maddi destek sağlanacak. Bu fon, ücretsiz sunulacak mentorluk hizmetleri, Vodafone SIM kartla sınırsız konuşma imkânı, Vodafone markalı cep telefonu, Vodafone Net Cloud servisleri gibi yan haklarla da desteklenecek. Fon almaya hak kazanacak fikirlerden birinin de “sosyal girişimcilik fikri” olacağı Vodafone FikirÇarkı’nın Vodafone dışındaki yatırımcı portföyünün de katkılarının eklenmesiyle, başarılı girişimcilere daha büyük bir maddi destek verilmesi mümkün olacak. Vodafone ayrıca, başarılı projelerden kendisi için uygunluk arz eden bir ya da daha fazla projeyi satın alarak, genç girişimcilere gelir paylaşımı modeliyle ek kazanç da sağlayacak. Mayıs-Ekim 2014 tarihleri arasında yürütülen pilot uygulamada 160 fikrin toplandığı Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı’nın tüm Türkiye’ye açılmasıyla binlerce fikre ulaşılması hedefleniyor.

Lost Ark Tanıtım Videosu Yayınlandı!