Üst segment bir telefon: ZTE AXON 7

ZTEden buyuk basari

ZTE üst seviye telefonu ile piyasada oldukça iddialı gözüküyor.

zte axon 7

Her zaman Çindeki büyük rakipleri Huawei ve Oppo gibi şirketlerin arkasında kalan ZTE bu sefer rakiplerinin karşısına ses getirecek bir cihazla çıkmaya hazırlanıyor.

5.5 inçlik 2560×1440 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekrana sahip cihaz  Snapdragon 820 yonga seti ile hayat bulurken, 6GB RAM ile güçlendirilmiş bir konumda karşımıza çıkıyor. Depolama seçeneği olarak 64GB/128GB depolama seçenekleri bulunan cihazın 4GB RAM/64GB kapasite olan alt versiyonuda mevcut. 20MP çözünürlüğünde arka tarafta bir kameraya sahip olan cihaz ISOCELL teknolojisi ile kendini dahada öne çıkarıyor. Piksellerin arasını açarak daha fazla ışık almasını gerçekleştirirken F/1.8 aralıklı kamera, böylece karanlık ortamlarda daha iyi performans sağlıyor. Video tarafında ise 30 kare/saniye hızında 4K ve 240kare/saniye hızında yavaş çekim kaydı yapabiliyor. Ön kamerası ise 8MP çözünürlüğünde.

Hoparlör olarak çift yapılı bir tercih olduğunu görüyoruz. Tüm bunların yanısıra USB Type-C unutulmamış. 3140mAh kapasite batarya ve Android 6.0 işletim sistemide gözlerden kaçmıyor.

Tasarımı ise Designworks firması tarafından yapılmış. Firma BMW, Mini, Rolls Royce gibi markalara yaptığı tasarımlarla tanınıyor. Tamamı metal bir alaşım tercih edilen kasada, yuvarlatılmış köşe unsurlarına yer verilmiş. Kavisli Premium hissiyatı veren 2.5D ekran tercih edilirken ön tarafta iki hoparlörde unutulmamış.

Cihaz ilk etapta ABD pazarında boy göstermek istiyor.  499$ fiyat etiketiyle kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

ZTE’den sanal gerçeklik cihazı