Uşak’ta Patlayan Power bank Yoğun Bakıma Soktu

Usakta ucuz powerbank patladi Kullanici kalbinden agir yaralandi88534 0

Uşak’ta patlayan power bank az kalsın büyük bir felakete neden oluyordu. Ucuz olduğu için alınan bir taşınabilir güç kaynağı şarja takıldıktan hemen sonra patladı ve sahibinin vücudunda büyük hasara neden oldu. Olayın detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Ucuz olduğu için alınan kalitesiz batarya ve taşınabilir güç kaynakları büyük tehlikeler oluşturuyor. Doğaları gereği alev aldıktan sonra tamamen yanana kadar söndürülemez olan günümüz bataryaları, iyi üretildiği takdirde nadir şekilde soruna neden oluyor. Ancak kalitesiz bir üretim sürecinden geçen bataryalar büyük risklere gebe.

Uşak’ta 35 liraya taşınabilir güç kaynağı alan Ethem Akgün’ün başına da talihsiz bir olay geldi. Markası olmayan kalitesiz bir power bank’i 35 liraya alan Akgün, eve gelip cihazını şarja taktıktan yaklaşık 5 saniye sonra büyük bir ses ile irkildi. Şarja takılmasıyla birlikte patlayan ve param parça olan taşınabilir güç kaynağının parçaları Akgün’ün yaşamsal bazı organlarına ve vücudunun diğer pek çok bölgesine saplandı. Hemen hastaneye kaldırılarak ameliyata alınan yarılının vücudundan ameliyat ile birlikte pek çok parça çıkartıldı.

Ameliyatın ardından 3 gün boyunca yoğun bakımda kalan Ethem Akgün ,sonrasında Uşak Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi doktorlarından Murat Yanar tarafından tekrar ameliyata alındı. Ameliyatta yaralının kalp çevresine ve ön kalp duvarına saplanan parçalar çıkartıldı. Açık kalp ameliyatı şeklinde gerçekleşen ameliyat başarıyla tamamlanırken Akgün tekrar yoğun bakıma alındı.

Yaralının durumunun şu an iyi olduğu bildirilirken olay anında aynı odada olan 1 yaşındaki çocuk patlamadan yara almadan kurtuldu.

Güvenilir markalar tarafından üretilmeyen ve benzerlerinden çok daha ucuza satılan power bank’ler büyük güvenlik riski oluşturuyor. Büyük markalar özel olarak üretilmiş ve güvenliği onaylanmış ürünler kullanıyor. Koruma sistemleri  ve kaliteli pil hücreleri sayesinde de büyük markaların ürettiği cihazlar çok daha güvenilir. Markasız ya da merdiven altı markaya sahip ürünler ise bu koruma sistemlerini barındırmıyor. Aynı zamanda kalitesiz ürünlerin pil hücreleri de büyük sorunlar taşıyor.

‘Ortalama olarak 10.000 mAh kapasiteye sahip power bank’ler ülkemizde -dolar kuruna göre değişse de- 70 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. 70 liranın altına 10.000 mAh ve üstü kapasiteye sahip olduğunu iddia eden bir cihaz varsa büyük ihtimalle yan sanayi, kalitesiz üründür.’ diyen uzmanlar aynı zamanda kullanıcıların pil ve batarya içeren cihazlar alırken çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Samsung’dan elektrikli otomobiller için önemli bir hamle geliyor