Twitter, salgın sayesinde 2020’de çok sayıda yeni kullanıcı kazandı

Twitter, salgın sayesinde 2020'de çok sayıda yeni kullanıcı kazandı

Twitter, 2021’in ilk çeyreğine ilişkin kazançlarını yayınladı ve rapor şirketin devam eden salgın sırasında ne kadar büyüdüğüne ışık tutuyor. Ortalama olarak, Twitter’ın 2021 yılının ilk çeyreğinde günlük 199 milyon aktif kullanıcısı vardı ve bu, bir yıl önce COVID-19 pandemisinin kapsamının netleştiği 166 milyon Twitter’a kıyasla neredeyse yüzde 20 arttı.

Twitter geçen yıl ABD dışında daha hızlı büyüdü; Uluslararası günlük aktif kullanıcılar, 2020’nin 1. çeyreğinde 133 milyondan son çeyrekte 162 milyona yükseldi ve yüzde 22’lik bir artış sağladı. ABD’de devam eden salgın ve olumlu seçim döngüsü arasında, Twitter’ın başarılı olması şaşırtıcı değil. Şirket, insanların tartışabileceği çok sayıda kutuplaştırıcı olay yaşanmasına rağmen başarılı görünüyor ve 2020‘yi oldukça iyi geçirdiğini belirtiyor. Kullanıcılardaki artış, gelirde buna karşılık gelen bir artışla karşılaştı. Q1 geliri, bir önceki yıla göre yüzde 28 artışla 1.04 milyar dolar oldu ve net gelir 68 milyon dolar oldu. Bir yıl önce Twitter 8 milyon dolar kaybetti, bu yüzden oldukça önemli bir gelişme bekleniyordu.

Twitter, salgın sayesinde 2020'de çok sayıda yeni kullanıcı kazandı

Twitter, 2020’de yaşadığı daha hızlı kullanıcı büyümesinin, kullanıcıların 2021’de neredeyse o kadar hızlı büyümeyeceği anlamına geleceği konusunda uyarıda bulundu. Şirket, hissedarlara yazdığı mektupta, 2020’deki “pandemiyle ilgili önemli dalgalanmanın” yol açabileceğini söyledi. 2021’in geri kalanı için düşük çift haneli kullanıcı büyüme oranları, en düşük büyüme önümüzdeki çeyrek için tahmin ediliyor. Görünüşe göre Twitter’ın kazancı en sonunda Donald Trump’ı Ocak ayında yasaklama kararından da zarar görmemiş. Twitter, 18:00’de yatırımcılarla bir konferans görüşmesi düzenliyor. Bu görüşmenin neticesinde önemli bir gelişme olursa mutlaka haberimiz olacaktır.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite, TENAA’da görüldü