Türkiye’nin İlk Online Outlet Merkezi: Markado.com

markado

Markado.com benzersiz ürün yelpazesi, outlet sektörüne getirdiği yeni yaklaşım, rekabetçi ürünleri ve “Çok İstersin Az Ödersin” sloganıyla Türkiye’nin “online outlet merkezi” olmak üzere yola çıktı.

Yola çıkarken elektronik perakendeciliğe karlılık ve verimlilik üzerine kurulu yeni bir yaklaşım getirmeyi amaçladıklarını, markado.com’un iş modeli açısından da dünyada birebir benzerinin de olmadığını belirten Markado Group CEO’su Erkıralp, “Türkiye’de binlerce e-ticaret sitesi faaliyet gösteriyor. Çoğu birbirinin benzeri. Her yeni girişimin karşılanmamış bir ihtiyacı karşılaması ve farklı olması gerekiyor. Biz markado.com’u  “markalı ürünlerin online outlet merkezi” olarak tanımlıyoruz. Alışılagelmiş pazaryeri mantığının tersine tedarikçi ve tüketici açısından kazan kazan stratejisi ile hareket ediyoruz.

markado2

Müşterilerimize en çok aradıkları markaların seri sonu, outlet ve indirimli ürünlerini çok cazip koşullarda sunarken, tedarikçilerimize de sipariş yönetimi, müşteri hizmetleri, lojistik depolama gibi tüm operasyonel hizmetleri imkanları sağlayan bir yapı oluşturduk. Bu yapıda tedarikçiler zaten indirime soktukları ürünlerin satışı için ilave bir kaynak kullanmaksızın sisteme adapte olup ürünlerini kendi belirleyebildikleri fiyatlarla satabiliyor, kampanya yapabiliyorlar. Biz de altyapı avantajımızı kullanarak tüketicilerimize yılın her günü fırsatlar sunabiliyoruz. Oluşturduğumuz bu sistemi yurtdışı pazarlarına da taşımak üzere çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Aynı ürüne farklı fiyat alternatifleri sunuluyor

markado.com’da, piyasadaki en iyi markaların ürünlerini tüketicilerine en uygun fiyatlarla sunabilmek adına farklı seçenekler bulunuyor. Aynı ürünü indirimli, serisonu ve outlet platformlarında farkli fiyatlarda sunuluyor. Sunduğu seçenek ve fiyat kategorilendirmesinin markado.com’u diğer e-perakende sitelerinden tamamen farklılaştırdığını anlatan ve online perakende ile ilgili bilgiler veren Erkıralp, “Türkiye’de 10 milyon kişinin online alışveriş yaptığı kabul ediliyor. Bunların online harcama tutarı ise ortalama 260 ABD Doları civarında. 2012 yılında online perakendenin hacmi 15 milyar TL’ye ulaştı ve hızla artıyor.

markado 3

Tüm bu veriler gözönüne alındığında çok önemli bir yatırım yaptık. markado.com ile 1200 markanın 100 binden fazla ürününe uygun fiyatlarla ulaşmak mümkün. Media Markt, Paşabahçe, Nokia, Lego, Seiko Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen markalarının seri sonu ve outlet ürünlerinin yetkili satıcısı konumundayız ve bu işbirliklerimize her geçen gün yenilerini ekliyoruz.Tüketicilerin çok istediği ürüne sahip olabilmeleri için en kullanışlı platformu oluşturduğumuzu düşünüyorum. Herkes outleti ve outlet ürünleri sever, Online alışveriş yapanların da çoğunluğu indirimli ve ucuz ürünleri tercih ediyor. Sunduğumuz sistem fiyat olanaklarıyla markado.com’da kısa zamanda Türkiye’nin online outlet merkezi ve en sevilen e-perakende sitelerinden biri olacaktır” şeklinde konuştu.

YouTube’un 2013 Yılını Karlı Geçirdi