Türkiye’de Sanal Para Çağı Başlıyor

Sanal Para Cagi Basliyor

Bitcoin başta olmak üzere tüm dünyanın gündeminde olan sanal paralar, Türkiye’de de yayılmaya başladı. Artık kafe alışverişlerinizi dahi sanal para ile yapmanız mümkün. 15 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek 3. 3D Hubs Buluşması: “Sanal Para ve Yükselişi” konulu etkinlik ile Türkiye’de ilk kez sanal para ile 3D yazıcı satışı başlayacak.

3 boyutlu yazıcı teknolojisinin Türkiye’deki ilk ve tek konsept mağazası 3Dörtgen Üsküdar Çamlıca´daki yerinde 3D Hubs Buluşmaları’nın üçüncüsüne ev sahipliği yapıyor. 3 boyutlu yazıcı sahipleri ve 3 boyutlu baskı hizmeti almak isteyenleri bir araya getiren, dünyanın en büyük 3D yazıcı ağı 3D Hubs´ın Türkiye-İstanbul Temsilcisi olan 3Dörtgen, 15 Temmuz’daki buluşmada son zamanlarda adını daha sık duyduğumuz Bitcoin, Litecoin gibi sanal paraları tema olarak belirledi.

Sanal-Para-Cagi-Basliyor

Kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran sanal para birimleri, son yıllarda hızla yayılarak, geleceğin para birimleri olarak lanse edilmeye başlandı. Herhangi bir ülkenin merkez bankası tarafından basılmadıkları için her ülkede kullanılabilen sanal para birimleri ile gerçek para ile alınabilen her şeyi alabilmek mümkün. Yalnızca bu yöntemi destekleyen bir satıcı ve alıcıya ihtiyaç var. Yakın gelecekte çok daha büyük kullanım oranlarına ulaşacağı öngörülen sanal paralar, şimdiden devletlerin de gündemini işgal ediyor. 15 Temmuz Salı akşamı 3Dörtgen Üsküdar Çamlıca mağazasında gerçekleştirilecek etkinlikte, “Sanal Para ve Yükselişi” başlığı altında toplanılacak. Merakla beklenen organizasyona çok sayıda tasarımcının, öğrencinin, 3D yazıcı meraklılarının, maker’ların, yazılım geliştiricilerin, kısacası teknoloji meraklılarının katılması bekleniyor.

 

3Dörtgen içerisinde bulunan kafe, bir süredir 20 TL’ye kadar Bitcoin ve Litecoin ödemeleri kabul ediyordu. Bu anlamda dünyada da ilk olan mağaza, 3. 3D Hubs Buluşması’nda 20 TL limitini kaldırarak 3D yazıcıların bile sanal para ile satın alınabileceğini duyuracak. Türkiye’de sanal paranın önemini arttıracak bu gelişmenin diğer işletmelere de örnek olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 3D yazıcıda üretilmiş çeşitli ürünlerin de hediye olarak dağıtılacağı etkinliğe resmi Facebook sayfası üzerinden ücretsiz biletinizi alarak katılabilirsiniz: https://www.facebook.com/events/1458431054405795/

Sony Patronundan PS Vita Hakkında Şok Sözler!