Turkcell kar oranlarında azalma ile karşılaştı

turkcell 3

2016 yılında elde ettiği finansal veriler hakkında açıklama yapan Turkcell, geçen senenin aynı dönemine göre 3. çeyrek net kârı  yüzde 71 gibi bir azalma yaşayarak 181 milyon TL olarak gerçekleşti.

Açıklanan raporlara göre 9 aylık dönemi kapsayan rakamlar Turkcell Türkiye ve Turkcell Grubu rekor bir gelir elde etti. Ama ne kadar rekor bir gelir olarak söylense de önceki döneme göre  yüzde 71.2 azalarak, 631.3 milyon TL’den 181.7 milyon TL’ye düştü.

Bunların yanında Turkcell tarafından gelen açıklamaya göre Türkiye’de yüzde 8,6 büyüme ve FAVÖK(Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) olarak ise yüzde 31,9  marjına ulaştığı söylendi. Turkcell Grup için ilk dokuz ayda yüzde 8,6 büyüme ile 10,2 milyar TL ciro elde ettiği söylendi. Bunların yanında 19 milyon 4.5G abonesine sahip olan Turkcell, toplam data transferinin yüzde 22’lik bölümünün ise 4.5G için kullanıldığını söyledi. Ayrıca ev interneti ayağında 992 bin fiber kullanıcısına sahip olan firma abit müşteri sayısı ise 1,7 milyonu aşmış durumda.

Sonuç olarak ilerleyen zamanda Turkcell tarafında bu tabloyu daha olumlu hale getirmek için yeni projelerin ortaya atıldığını görmek herkesin yararına olacaktır.

Apple Macbook’a Neden SD Kart Okuyucu Koymadığını Açıkladı