Turkcell ikinci el telefon satacak!

Turkcell ikinci el telefon

Turkcell ikinci el telefon satacağını açıkladı. Peki, Turkcell’in satacağı 2. el telefonlar nasıl olacak? Turkcell 2. el telefon işini nasıl yapacak?

Turkcell, bugün 2. el telefon alım ve satımı yapacağını duyurdu. Sürdürülebilirlik konusunda atılımlar yapan Turkcell, bu alım/satım işlemi sayesinde hem doğanın hem de ekonominin daha iyi olacağını belirtiyor. Peki, operatör devi bu işlemci nasıl gerçekleştirecek? İkinci el telefonlar nasıl bir temizlikte olacak?

Galaxy S10 için Android 10 müjdesi!

Turkcell’in internet sitesi üzerinden satmak mümkün hale geliyor hem de yetkili teknik servis testinden geçirilip orijinal parçaları ile yenilenmiş ürünler bir yıl garantili olarak alınabiliyor. Kullanılmış cihazlar atıl şekilde durmak yerine bu şekilde ekonomiye kazandırılıyor. Aynı zamanda sıfır cihaz talepleri azalacağı için cari açığa sebep olan ithalat oranındaki azalma sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

Turkcell ikinci el telefon

Bu yeni uygulama ülke ekonomisine olduğu kadar çevreye de olumlu katkı sağlıyor. Elektronik atıkları azaltmaya yönelik bu hamle, Turkcell’in sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda bir adım olarak dikkati çekiyor.

İkinci el cihazını satmak isteyen tüm operatör müşterileri, turkcell.com.tr üzerinden online formu doldurarak bu işlemi yapabilecek. Teklifi kabul ettikleri takdirde, cihazları gelip alınacak ve ücreti hesaplarına nakit olarak yatırılacak.

Turkcell’in 2. el telefon satması özellikle doğa için oldukça sevindiri bir haber. Apple bile Amerika Birleşik Devletleri’nde refurbished yani yenilenmiş iPhone modellerini resmi olarak satıyor. Turkcell’in de böyle bir projeye imza atması şimdilik güzel görünüyor. Neden şimdilik diyoruz derseniz çünkü ikinci el telefonların ne kadara alınacağı ve satılacağı henüz bilinmiyor.