TEB’den Bulut’tan Temassız Mobil Ödeme Teknolojisi

Gokhan Mendi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Visa Europe ve mobil ödemeler alanında inovatif çözümler sunan Metamorfoz ortaklığıyla geliştirdiği bulut üzerinden temassız mobil ödeme uygulamasıyla, kredi kartı müşterilerinin ödeme işlemlerini akıllı cep telefonları üzerinden daha hızlı ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlayacak.

Temassız ödeme deneyiminde yeni bir dönem başlatan bulut teknolojisiyle fiziki olarak kart taşımaya gerek kalmadığı gibi, GSM operatörüne giderek SIM kart değiştirmeye de gerek yok. Banka, uygulamayı yakın bir zamanda kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Gokhan+Mendi1

Özellikle son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte ödeme sistemlerinde de bu yönde değişiklikler yaşandığını belirten TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Bu doğrultuda, tüm dünyada ödeme alışkanlıklarını kolaylaştıran yeni sistemler geliştirildiğini görüyoruz. Biz de TEB olarak, Türkiye’de bu alandaki yeniliklerin öncülerinden biri olmayı hedefliyoruz. Ekranlı Banka Kartı, PayPal Nakit Kart gibi birçok yenilikçi ürünü Türkiye ve dünyada hizmete sunan ilk banka olarak, bulut üzerinden temassız mobil ödeme altyapısını tamamlayan ilk banka olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını kolaylaştıracak bu uygulamayı yakın zamanda kullanıma sunmayı planlıyoruz” dedi.

Temassız ödemede bulut teknolojisiyle akıllı telefonlar üzerinden yeni bir alışveriş deneyimi sunmaya hazırlandıklarını söyleyen Mendi, “HCE teknolojisi sayesinde, donanım tabanlı bir uygulama yerine, müşterilerimiz bilgilerini daha güvenli olan bulut ortamında saklamaya imkan sağlayan akıllı telefonlar ile temassız işlem yapabilecek. Bulut teknolojisiyle müşteriler SIM kartlarını değiştirmeden veya mobil operatörlerine başvurmaya gerek duymadan mobil cihazları ile alışverişlerini yapabilecekler” dedi.

Bulut üzerinden temassız mobil ödeme uygulamasıyla ilk alışveriş deneyimini gerçekleştiren Mendi, “Kullanıcıların temassız mobil ödeme ayrıcalığına erişebilmeleri için yalnızca CEPTETEB’e girip ödemede kullanmayı tercih edecekleri kredi kartlarını seçmeleri yeterli olacak. 50 TL altındaki alışverişlerde kart yerine telefon okutularak, şifre girmeye dahi gerek duymadan alışveriş yapılabilecek” diye konuştu.

Kimlik Avı Saldırılarının Dörtte Biri Finansal Verilere Yapıldı