TCLGreen, prestijli Red Dot Tasarım Ödülü’nü kazandı

Red Dot TCLGreen

TCL’in dünyaca ünlü sanatçı Kevin Chu ile iş birliği yaparak oluşturduğu yenilikçi sürdürülebilir sanat yapıtı #TCLGreen, saygın “Markalar ve İletişim Tasarımı 2023 için Red Dot Tasarım Ödülü”ne layık görüldü.

İlk olarak küresel #TCLGreen kampanyasıyla birlikte tanıtılan TCLGreen heykeli, TCL’in ÇSY (çevresel, sosyal, yönetişim) hikâyesini ve sürdürülebilir kalkınma yolculuğunu temsil ediyor. TCL tarafından tedarik edilen 1.000’den fazla geri dönüştürülmüş ve atılmış elektronik devre kartından yapılan heykel, çim yapraklarından ilham alıyor.

Bu yapıt elektronik ürünlerin geri dönüşümünün temel zorluğunu gösterirken sürdürülebilir fiziksel sanat, etkileşimli sanat, metaverse sanat ve yapay zekâ unsurlarını birleştirerek gerçek anlamda sürükleyici bir deneyim sunuyor.

Bu yılın başlarında TCLGreen heykeli, Döngüsel Ekonomi ve Yenilebilir Tasarım Kategorisi’nin tek kazananı olarak Altın A’ Tasarım Ödülü’nün de sahibi olmuştu.

Bu ödülden önce de bu yapıtın bir kısmı Las Vegas’taki CES 2023’te ve Milano Tasarım Haftası’nda ziyaretçilere sürdürülebilir bir yaşam tarzına giden yolda ilham vermek için sergilenmişti. Eylül ayında düzenlenen IFA 2023’te ise eser kısmen video, ses ve ışığı bir araya getirerek birçok duyuya hitap eden bir serginin parçası olarak sergilenmişti.

Red Dot TCLGreen

TCLGreen resmi olarak 2022 yılında başlatılmış olsa da sürdürülebilirlik çalışmaları uzun zamandır TCL’in öncelikleri arasında yer alıyor. Küresel bir teknoloji şirketi olarak TCL; ürünleri, üretimi, tedarik zinciri ve kültürü genelinde inovasyonu, yeşil teknolojiyi ve temiz enerji çözümlerini kullanıyor.

Şirket hafif, kirliliğe yol açmayan, yenilenebilir ve sürdürülebilir ambalaj malzemeleri kullanmanın yanı sıra titiz AR-GE çalışmalarıyla her ürününü mümkün olduğunca çevre dostu olacak şekilde tasarlıyor.

Böylelikle çevreyi korumak ve tüketicilerin tasarruf etmesine yardımcı olmak amacıyla pratiklik, dayanıklılık ve verimlilik sunuyor. TCL Industries, geçtiğimiz ay Dünya Yeşil Tasarım Organizasyonu tarafından da seçkin Yeşil Tasarım Uluslararası Katkı Ödülü’ne layık görülmüştü.

Üretim açısından TCL, kirliliği azaltmak, enerji tüketimini optimize etmek ve süreç boyunca sera gazını yönetmek için çeşitli etkili prosedürler uyguluyor.  Şirket özellikle 2025 yılına kadar sera gazı emisyonlarının yanı sıra su, elektrik, doğal gaz ve EPS tüketimini azaltmak için önemli taahhütlerde bulunuyor.

TCL ayrıca Temmuz 2023’te yayımladığı Karbon Nötrlüğü Beyan Belgesi’nde, 2030’dan önce karbondioksit emisyonlarını en aza indirme ve 2050 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşma hedeflerini de resmi olarak ilan etmişti. Ayrıca TCL, daha sürdürülebilir bir tedarik zinciri ve kültürü oluşturmak için tedarikçilerini ve çalışanlarını aktif olarak süreçlere dâhil ediyor. Geçtiğimiz yıl şirket, dâhilî çevre koruma gereksinimlerini güncelledi ve tedarikçileriyle birlikte halojensiz bir teknik standart sistemi başlattı.

Bu sayede TCL‘in akıllı telefonlarının çoğu için halojensiz malzeme listesi oluşturuldu. TCL ayrıca ABD’de America Recycles Pledge kapsamında Çevre Koruma Ajansı (EPA) ile çalışmasının yanı sıra eyalet kurumları, yerel topluluklar ile ileri geri dönüşüm ve eğitim programlarını geliştirmek için de çalışıyor.

Sürdürülebilirliğe olan güçlü bağlılığı nedeniyle şirket, EPA’nın yıllık Sürdürülebilir Malzeme Yönetimi Elektronik Yarışması’nda dört yıl üst üste Altın Seviye Ödülü’nü kazandı ve 2021’de ilk kez Özel Sürdürülebilirlik Liderliği Ödülü’nü aldı.

PEUGEOT E-208 , 2024’ÜN İLK ÇEYREĞİNDE TÜRKİYE’DE!