TCL 20 SE akıllı telefon incelemesi: Büyük ekran, devasa pil

maxresdefault 1

#İŞBİRLİĞİ

TCL, bir süredir ülkemizde üretim gerçekleştiriyor ve TCL 20 SE akıllı telefonun da ülkemizde üretildiğini belirtelim. Android işletim sistemli cihaz, 6,82 inç ekrana sahip. Şimdi diğer detaylara bakalım…

TCL 20 SE, gece siyahı ve kutup ışıkları yeşili olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle teknoloji severlerin beğenisine sunuldu. Bize, deneyimleyebilmemiz için gece siyahı rengi geldi. Cihaz, yanlardan yumuşatılmış bir yapıya sahip. Arka yüzeyi pürüzsüz ve ışık altında göze hoş geliyor. Temiz ve sağlam kullanım için kutuda gelen koruyucu kılıfı kullanmanızı da öneririz.

9,1mm kalınlıktaki telefon, 206 gram ağırlıkta. Sağ yan tarafa baktığımızda güç ve ses tuşlarını görüyoruz. Sol yan tarafta da Google Asistan için özel bir tuş konumlandırılmış.
Ürünün alt kısmında Type-C bağlantı noktası yer alırken, üst kısımda da 3.5mm kulaklık girişine yer verilmiş. Bu, özellikle kablolu kulaklık sahipleri için güzel bir detay.

Yine arka tarafa baktığımızda, parmak izi okuyucu sensörü görüyoruz, ki güvenli kullanım için bu özelliği aktifleştirmenizi öneririz. Ana kamera sisteminden de birazdan söz edeceğiz.

Büyük bir ekranla geliyor

TCL 20 SE’nin en önemli özelliklerinden bir tanesini, 6,82 inç değerde ekranı oluşturuyor. Gerçekten de pek çok rakibe kıyasla oldukça büyük bir ekran olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bir şeyler izlemek ve oynamak için ideal bir ekran.

720×1640 çözünürlük sunan bu ekran, 263ppi değerde ve 450nit parlaklık sunabiliyor. Özellikle iç mekân kullanımlarındaki görüntüleme performansından memnun kaldık. Tabii burada Nxtvision görüntüleme teknolojisinin de payı büyük. Bu başlığa giderek renk profili ve görüntüleme tarafında bazı düzenlemeler yaparak en iyi kaliteyi ortaya çıkarabiliyorsunuz.

Ekran, en ufak dokunuşları dahi algılayabiliyor ve adeta yumuşak, performanslı kullanımın önünü açıyor.

Tabii görsel detaylar olduğu kadar işitsel detaylar da önemli. Ürünümüzün çift hoparlör sistemiyle geldiğini, dolayısıyla çoğu kez bir kulaklığa ihtiyaç duymadan da güzel işitsel detaylar elde edebileceğinizi belirtelim.

Qualcomm Snapdragon 460 çipsetine sahip

Telefon, Snapdragon 460 çipsetine sahip. Buna 4GB RAM ve 64GB depolama faktörü eşlik ediyor. İsterseniz microSD kart da takabilirsiniz. Android 11 işletim sisteminin kullanıldığı telefon, genel olarak iyi bir performansa sahip. Pek çok favori oyun ve uygulamayı indirip kullanabiliyorsunuz. Örneğin Call of Duty Mobile gibi iyi grafiklere sahip bir oyunu bu telefonda akıcı bir şekilde oynayabildik ve uzun süreli deneyimler sonucu ciddi bir ısınma düzeyiyle karşılaşmadık.

TCL 20 SE akıllı telefon incelemesi: Büyük ekran, devasa pil

Yapay zekâ destekli dörtlü kamera sistemi

Telefonun arka tarafında yapay zekâ destekli dörtlü kamera sistemi konumlandırılmış: 16+5+2+2MP.

Bu kameralarla bokeh efektli portreler çekebilir, geniş açılı çekimler yapabilir, 4cm mesafeden makro çekimler gerçekleştirebilir ya da 1080p 30FPS değerde videolar çekebilirsiniz. Hoşumuza giden bir çekim modu ise, ortam detaylarını siyah beyaz yapıp sadece kişiyi renkli olarak fotoğraflayabiliyorsunuz. Bu özellik hem ön hem de arka kamera sisteminde bulunuyor.

Ön kameranın da 8MP değerde olduğunu, selfie’ler ve görüntülü görüşmeler için iyi sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz.

Kameralar, özellikle iyi ışıklı ortamlarda ve sabit çekimlerde güzel sonuçlar sunabiliyor.

Tam 5000mAh pile sahip

TCL 20 SE’nin en önemli özelliklerinden bir tanesini de pil kapasitesi oluşturuyor. Telefonda 5000mAh pil var. Bu pil, yaklaşık 4 saatte tamamen şarj oluyor ve normal kullanımda iki günlük, yoğun kullanımda ise bir günlük kesintisiz deneyim sunabiliyor.

Bu arada, telefonumuzda Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.0 ve NFC gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine yer verildiğini de ekleyelim.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Razer Barracuda X: İster evde, ister işte, ister oyunda, ister sokakta