Steam’de TL Dönemi Doğrulandı!

steam1

Uzun süredir sosyal medyada olsun, forumlarda olsun Steam sistemine gelecek olan Türk Lirası desteği sık sık gündeme taşınıyordu.

Ortaya atılan söylentiler, forumlarda açılan konular açılmasına rağmen oyuncular arasında beklenen haber bir türlü Steam cephesinden gelmiyordu.

steam

Uzun zamandır gündemi meşgul eden Türk Lirası meselesi, şirketten gelen açıklama ile son buldu. Dijital oyun mağazası yaptığı açıklamada Türk Lirası’nın önümüzdeki günlerde geleceğini doğruladı. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde dijital oyun mağazasına Japon Yeni’nin beraberinde Endonezya, Malezya, Singapur ve Tayland para birimleri de dahil edilmişti.

Yapılan açıklamaya göre önümüzdeki günlerde Kanada, Meksika, Kore, Norveç ile beraber Türkiye’nin para birimleri de sisteme dahil edileceği Valve tarafından yapılan açıklamayla kesinleşti. Bu eklemelerin ardından Steam üzerinde desteklenen para birimi sayısıda 16’ya yükseldi.

Tüm bu yeniliklerin yanı sıra kur problemlerinin nasıl çözüleceği ve Türk Lirası’nın Steam üzerinde ne zaman yerini alacağına dair ayrıntı bulunmuyor. Ancak gelen açıklamalar doğrultusunda iş resmiyete bindiği için, bu yeniliğin çok kısa zamanda geleceğini bekliyoruz.

Far Cry 4′ten Filli Trailer!