Sony Xperia’lar için Android 5.1 vakti!

sony xperia android 5.1

Yeni Android sürümü 5.1, pek çok cihazı ziyaret etmeye devam ediyor.

Sistemin uğradığı son durak ise Xperia Z2 ve Z3 modelleri oldu. Sony; Xperia Z2 ve Z3 modellerine sahip kullanıcılar için müjdeyi verdi. Belirtilenlere göre cihazlar adına Android 5.1 sürümü çoktan dağıtıma çıkmış durumda.

Üstelik yeni güncelleştirme sadece akıllı telefonlara değil ayrıca aynı model numarası ile anılan tabletler için de kullanıma sunuluyor.

Beraberinde birtakım yenilikler ile gelen Android 5.1, batarya konusunda daha uzun süreli bir kullanım imkanı sunmayı hedefliyor.

Bunun yanında bazı sistem için yeni seçenekler de kullanıma girecek. Ayrıca kamera iyileştirmesi, daha fazla ek seçenek ve çeşitli iyileştirmeler gibi özellikler de güncelleştirme ile gelenler arasında yer almakta.

sony xperia android 5.1

Şimdilik 5.1 güncelleştirmesinin hangi Ülkelerde ve hangi model numarasına sahip cihazlar için ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor.

Elimizde olan bilgi; 5.1’in dağıtıma çıktığı ve tüm Xperia Z2 ve Z3 sahiplerine ulaşacağı yönünde. Bu arada firma tarafından yapılan açıklamada Xperia Z1, Z1 Compact ve Z1 Ultra modelleri için de 5.1 güncelleştirmesinin yayınlanacağı belirtildi.

Root’lu Android kullananlara Samsung’tan kötü haber