Son Dakika Twitter Kararı!

twitter logo

Uzun bir süre gündemi meşgul eden Twitter yasağı hakkında Anayasa Mahkemesi kararını açıkladı.

twitter-logo

Twitter engellendikten sonra yapılan bireysel başvuruların haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Yüksek Mahkeme karanının hızlı bir şekilde yerine getirilmesi için TİB ve Ulaştırma Bakanlığına kararı iletti.

Anayasa Mahkemesi Twitter gibi sosyal ağların tamamen erişime kapatılmasının ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğini belirterek, oluşan hak ihlalinin giderilmesi için kararını TİB ve Ulaştırma Bakanlığına iletti.

Anayasa Mahkemesinin karar metni ise şöyle;

“TİB’in kararına dayanak gösterdiği mahkeme kararlarını aşan ve milyonlarca kullanıcısı bulunan bir sosyal medya ağı olan twitter.com sitesine erişimin tamamen engellenmesini öngören işlemin kanuni dayanağının bulunmadığı ve bu sosyal paylaşım sitesine erişimin kanuni dayanağı olmaksızın ve sınırları belirsiz bir yasaklama kararı ile engellenmesinin demokratik toplumların en temel değerlerinden biri olan ifade özgürlüğüne ağır bir müdahale oluşturduğu açıktır” ifadesine yer verildi.

Anayasa Mahkemesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) mikroblog sitesi twitter’a erişimi engellemesine ilişkin bireysel başvuruyu karara bağladı. AYM’den yapılan açıklamada, “twitter.com ağından yararlanan tüm kullanıcıların ifade özgürlüğüne yönelik ağır müdahale niteliğinde olduğu ve hukuki dayanağının olmaması nedeniyle başvurucuların Anayasa’nın 26. maddesinde korunan ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verilmesi gerekir”