Samsung, pazardaki yavaşlama nedeniyle akıllı telefon üretimini düşürdü

s5 2

Samsung görünüşe göre bu yıl için akıllı telefon üretimini azalttı. Şirket, ekonomiden tedarik zincirine kadar çeşitli nedenlerle üretim hedefini yaklaşık 30 milyon adet düşürdü.

Son gelen bilgilere göre Kore medyası, Samsung’un akıllı telefon siparişlerini 310 milyon adetten 280 milyon adede indirdiğini iletti. Ayrıca, bu sipariş kesintisi sadece bir veya iki segmentle sınırlı değildir ve tüm telefon portföyü boyunca yapılmıştır. Yani bütçe A serisinden birinci sınıf amiral gemisi Galaxy S ve Z serisine kadar uzanan telefonlar da bu karardan etkilendi.

Samsung

Rapora göre, Güney Koreli teknoloji Samsung’un bu hamleyi yapmasının birkaç nedeni vardı ve bu da pazarın potansiyel yavaşlamasına işaret ediyor. Bu, ekonomik sorunları ve devam eden arz kısıtlamalarını içerir. Pazar 2020’deki düşüşten kurtulurken, 5G el cihazları yükselişe öncülük ederken, devam eden tedarik zinciri sorunları ve malzeme kıtlığı pazar büyümesini engelledi. Çin’deki karantinalar ve devam eden yarı iletken kıtlığı da durumu daha da kötüleştirdi.

Bunun dışında, küresel ekonomi üzerindeki etkileri nedeniyle akıllı telefon pazarını etkileyen daha geniş makroekonomik ve jeopolitik faktörler de olmuştur. Bu faktörler nedeniyle, tüketicilerin yeni bir akıllı telefon satın alma ve yükseltme döngülerini geciktirme olasılığı daha düşüktür. Qualcomm, bunun giriş seviyesi pazarını premium segmentlerden daha fazla etkileyeceğine inanıyor. Olumlu bir kayda göre, akıllı telefon pazarının da bu yılın ikinci yarısında bir artış görmesi bekleniyor.

Apple’ın yeniden tasarlanan MacBook Air’ı, WWDC 2022’de duyurulabilir