Samsung Galaxy Tab S 2.5K Ekranıyla Göz Dolduruyor

samsung galaxy tab s

#İŞBİRLİĞİ

Samsung’un 2.5K çözünürlüğündeki AMOLED ekranıyla bakışları üzerine toplayan tableti Samsung Galaxy Tab S test merkezimizin konuğu oldu. Şık tasarımı, yüksek çözünürlüklü ekranı ve performansıyla beklentileri fazlasıyla karşılayacak özellikler sunan Galaxy Tab S’in detayları incelememizde.

Samsung’un yeni tablet bilgisayarı Samsung Galaxy Tab S, 2.5K çözünürlüğündeki Super AMOLED çözünürlüğündeki 10.5 iç ekranıyla birlikte tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Android işletim sistemli Galaxy Tab S’de, Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi ve Samsung’un Touch Wiz ara yüzü kullanılmış.

samsung-galaxy-tab-s-1

Samsung’un son dönemde kullandığı tablet tasarımını devam ettiren Tab S’in tasarımı çok şık. Beyaz rengiyle test merkezimize konuk olan Samsung Galaxy Tab S’in ön bölümünde 10.5 inç boyutunda 2560×1600 pikse çözünürlüğünde 2.5K, 288 ppi piksel yoğunluğuna sahip Super AMOLED ekran görev yapıyor. Ekranın üst bölümünde 2.1MP çözünürlüğünde ön kamera alt bölümdeyse, fiziksel home tuşu ve kapasitif dokunmatik fonksiyon tuşları yer alıyor.  Çok şık bakır rengi çerçeveyle farklı bir hava yaratan tabletin bağlantı noktaları tabletin sağında konumlandırılmış. microUSB 2.0/MHL2.1 bağlantı noktası ve microSD kart girişi bu bölümde yer alıyor.  Üst bölümde güç ve ses kontrol tuşlarının yanı sıra IR bağlantı noktası, sol bölümdeyse 3.5mm kulaklık ve mikrofon girişli bulunuyor.