Samsung Galaxy S6 Kaç Adet Sattı?

s6 1

Samsung’un, Galaxy S6 serisi bir aydan biraz daha uzun bir zaman diliminde 10 milyon rakamını geçmiş oldu.

Galaxy S4 modeli 27 günde, Galaxy S5 modeli de 25 günde 10 milyon rakamını geride bıraktı. Bu bakımdan Galaxy S6 serisi biraz yavaş gelişme kaydediyor.

Bununla birlikte iki modelin toplam satışı 10 milyon olarak gerçekleşti. Yani sadece Galaxy S6 modelini ele alırsak rakam daha da aşağıya iniyor.

Analizler genelde yüzde 70 Galaxy S6, yüzde 30 Galaxy S6 Edge satış oranlarına erişileceğini söylüyor. Geçen yıl Galaxy Note 4 modeli iPhone 6 serisinin hışmına uğramış ve satışlar baltalanmıştı.

Bu yıl ise Galaxy S6 serisinin iPhone ailesine satış anlamında darbe vuracağı söyleniyordu. İlk gelen rakamlara göre bu pek mümkün olmayacak.

s6-1

Lakin çeşitli indirimlerle Samsung ivmeyi korursa yılsonuna kadar 70 milyon hedefini de tutturmuş olacak. Samsung’un 10 Nisan itibariyle satışa sunduğu Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinden ilk satış rakamları gelmeye başladı.

Yılsonuna kadar 70 milyon hedefi koyan Samsung hayal kırıklığına uğrayabilir. Bir Samsung yöneticisine dayandırılan haberde Galaxy S6 serisi 10 milyon satış barajını geçmiş durumda.

Ancak bu rakam son kullanıcıya ulaşan mı yoksa raflara çıkan sayı mı tam olarak belli değil. Her şey ilerleyen zamanlarda belli olacaktır.

E3 2015 Program Akışı!