Samsung Galaxy Note 8 video inceleme

galaxy note 8 3

#İŞBİRLİĞİ

Samsung, Note 7 ile yarattığı hayal kırıklığının ardından Galaxy Note 8 ile tekrar zirveye kurulmak istiyor.

Samsung, geçtiğimiz sene satışa sunduğu Galaxy Note 7 modeliyle ilk etapta beğeni toplamış, fakat daha sonra pil tarafında yaşanan sorunlarla ciddi derecede zor durumda kalmıştı. Firma, önce sorunlu modelleri yeni üretim cihazlarla değişme programını başlatmıştı, ama sorun çözülmeyince son çare olarak Note 7’leri piyasadan toplatmıştı. Düşünsenize, ürettiğiniz bir ürün tehlike arz ettiği için otobüslerden tiyatrolara, trenlerden uçaklara kadar hemen her yerde yasaklanıyor. Bu sebeple de Samsung, Galaxy Note 8’de dersine iyi çalıştığını, hem güvenli hem de üst seviye özelliklere sahip bir phablet modeliyle teknoloji severlerin karşısına çıktıklarını bildiriyor.

Tasarım

Galaxy Note 8’in 64GB dahili depolamaya sahip siyah modeli test merkezimize ulaştı. Bu ürün, uzaktan bakıldığında adeta bir bitter çikolatayı andırıyor. Derin siyah rengin parlak cam tasarımla bir araya gelmesi göz okşuyor. Ürünü eline aldığınızda da yanlardan kıvrımlı ama üstlere doğru daha köşeli tasarımı farkını hissettiriyor. Neredeyse çerçevesiz bir tasarımla gelen telefon, ön tarafında fiziksel bir tuş barındırmıyor. Arka tarafına baktığımızda ise, dual kamera sistemi ve parmak izi okuyucu sensörü görüyoruz.

Öncelikle, tasarım göze hoş gelse de bu ürünü tek elde kullanmanız çok zor. 6.3 inç ekran değeriyle şimdiye kadarki en büyük ekranlı Note modeli olan ürün, cam tasarım sebebiyle de bir süre sonra avuçta kaymalara sebebiyet verebilir. Ayrıca kısa süreli kullanımlarda dahi arka cam yüzeyde parmak izleri ve toz gibi unsurlar toplanıyor. Bu da ürünün sıklıkla temizliğe ihtiyaç duyduğu gerçeğini ortaya çıkarıyor. Kılıf kullanırsanız, bu kez de telefonun kimliğini gölgelemiş olacaksınız.

Tasarımda dikkat çeken bir detay, sol yan tarafta konumlandırılan ve Samsung’un yeni mobil asistanı Bixby aktif hale getiren tuş.

195 gram ağırlığındaki ürünü iki elle, dikkatle kullanmalısınız. Zira telefonu düşürürseniz cam yüzeylerinin ciddi zararlar görmesi muhtemel. Öte yandan, arka taraftaki parmak izi okuyucu sensör, daha rahat bir kullanım için kamerayla birlikte biraz daha aşağıda konumlandırılabilirdi.

İris tarayıcı ve parmak izi okuyucu sensör

İster gözlerinizi taratın, ister parmak izinizi kaydedin, isterseniz de yüzünüzü kaydederek daha rahat ve güvenli kullanım elde edin. Samsung, güvenlik tarafında size birçok seçenek sunuyor. Yaptığımız denemelerde de hepsinin performanslı sonuçlar verdiğini gördük, ama tekrar etmek gerekirse, parmak izi okuyucu sensörün konumu daha iyi seçilebilirdi.

Ekran ve kalem

Galaxy Note 8, 1440 x 2960 çözünürlük sunan 6.3 inç değerde bir ekrana sahip. Note 7’de 5.7 inç ekran vardı. Galaxy S8+ ise, yine aynı çözünürlük değeriyle ve 6.2 inç ekranla satışa sunulmuştu. Yani çok az da olsa S8+’ın önünde olduğunu söyleyebiliriz.

Neredeyse çerçevesiz ve yanlara doğru kıvrımlı tasarlanan ekran, Gorilla Glass 5 koruma teknolojisine de sahip ve hem dokunuşlara verdiği tepkiler hem de sunduğu görüntü kalitesi gayet başarılı. İsterseniz büyük ekranın avantajlarından daha fazla yararlanmak için aynı anda birden fazla işlemi de gerçekleştirebilirsiniz. Tabii burada S-PEN kalemin payı da önemli. S-PEN ile hızlıca notlar alabilir, toplu seçimler yapabilir, resim çizebilir ya da okuduğunuz bir makaledeki önemli bölümleri kaydedebilirsiniz.

Teknik özellikler

Galaxy Note 8’de Exynos 8895 çipseti (Octa-core (4×2.3 GHz & 4×1.7 GHz) bulunuyor. Mali-G71 GPU’su ve 6GB RAM’i var. Yaptığımız Geekbench 4 testinde, ürünün tek çekirdekte 2004, çift çekirdekte de 6706 puan aldığını gördük. Cihazın çalışma performansı gerçekten yüksek. Google Play Store’da yer alan oyunları bu telefona indirerek rahatlıkla en üst seviyede oynayabilirsiniz.

Android 7.1.1

Android 7.1.1 işletim sistemiyle gelen telefon, güncel bir deneyim sunuyor. Menüler gayet sade ve bildirimler menüsü kullanışlı. Cihazın kullanıcı dostu bir arayüze sahip olduğunu söyleyebiliriz. Güvenli klasörden Galaxy Önerileri’ne, Samsung Notes’a kadar birçok seçenek var.İsterseniz ekran ayarlarına giderek çözünürlük değişimi dahi yapabilirsiniz.
Biraz da Bixby’den söz etmek istiyorum. Bu sanal asistan, söylediğiniz ya da yazdığınız sorulara cevap vererek işlerinizi kolaylaştırmayı amaçlıyor, ancak şu an için pek dil seçeneği yok ve an itibarıyla en uygunu İngilizce. İlerleyen günlerde yeni güncellemeler alacağı ve yeni dil seçeneklerine kavuşacağı belirtiliyor.samsung galaxy note 8 iç 2Kameralar

Note 8, arka tarafta dual 12MP kamera sistemiyle geliyor. Bu sistemde optik 2x zoom yakınlaştırma ve optik görüntü sabitleme özellikleri de bulunuyor. Hem fotoğraflar hem de videolarda oldukça iyi sonuçlar alabilirsiniz. Ön tarafta ise, 8MP değerde kamera yer alıyor ve bu kamera sayesinde güzel selfie’ler çekebilir, görüntülü görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz.

Pil performansı

Telefonda çıkarılamaz 3500mAh pil yer alıyor. Note 7ve Galaxy S8+’ta ise 3500mAh değerleri vardı. Yani bir düşüş söz konusu. Samsung yetkilileri ise, yeni çipsetin verimli çalışması sayesinde güç tüketiminin de daha az olduğunu, dolayısıyla bir dengelemenin olduğunu belirtiyor. Yaptığımız testlerde, hızlı şarj desteği de (Quick Charge 2.0) bulunan ürünün tek şarj ile bir gün boyunca kullanılabildiğini gördük.

Son sözlere gelecek olursak

Son sözlere gelecek olursak Galaxy Note 8, hem tasarımı hem de teknik özellikleriyle gerçekten premium bir telefon. Yine de özellikle arka yüzeyinin fazlasıyla kir ve parmak izi tuttuğunu tekrarlamamız gerekiyor. Öte yandan, 6.3 inç ekranı bulunan telefonun satış fiyatı da 4.999 TL. Biraz araştırıldığında daha uyguna bulmak da mümkün. Baktığımızda, 6.2 inç ekranı bulunan ve birçok özelliği aynı olan Galaxy S8+ ise 3.499 TL’ye satılıyor. Eğer S-PEN kalem sizin için önemli bir detay değilse, S8+’ı da dikkate alabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

İşte Apple iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın Türkiye fiyatları