Samsung Galaxy C5 resmi olarak duyuruldu!

galaxy c5

Bir süredir gündeme gelen Samsung Galaxy C5 modeli sonunda Çin için resmi olarak duyuruldu. Telefonun detayları sizlerle.

İlk önce TENAA’da daha sonra ise FCC’de görülen Samsung Galaxy C5 modeli resmi olarak duyuruldu. Samsung’un yeni akıllısına yakından bakıyoruz.

Samsung Galaxy C5 teknik özellikleri

Galaxy C5 modelinin teknik özellikleri büyük ölçüde söylentilerle aynı paralellikte diyebiliriz. Telefon metal gövdeye sahip olarak karşımıza çıktı. 5.2 inç büyüklükteki ekranında 1080 x 1920 piksel çözünürlük (Full HD) sunan cihaz Super AMOLED panel kullanıyor. Ekranın altında ise tatmin edecek bir performans var.

Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 617 yongasından güç alan telefon, grafik işlem birimi tarafında ise Adreno 405 GPU’ya sahip. 4 GB RAM, 32 GB artırılabilir depolama alanıyla (128 GB’a kadar) dikkat çeken bir telefon olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Telefonun ön yüzeyinde yer alan ana ekran tuşunda parmak izi okuyucu sensör bulunuyor. Bu aynı zamanda cihazın Samsung Pay mobil ödeme sistemini de destekleyeceğinin bir göstergesi.

16 MP çözünürlükte f/1.9 diyaframa sahip arka kameranın yanı sıra 8 MP çözünürlükte ön kamerayla gelecek olan cihazın işletim sistemi tarafında ise Android 6.0 Marshmallow yer alacak. Tüm bu donanım 2600 mAh kapasiteli bataryadan güç alacak. 6.7 mm kalınlık ve 143 gram ağırlık ile cihazın ince ve nispeten hafif olacağını söyleyebiliriz.

Siyah, beyaz, altın sarısı ve rose-altın renk seçenekleriyle gelecek olan cihazın fiyatı ve satışa çıkacağı tarih bilgileri henüz belli değil. Ancak ülkemize gelmesini beklediğimiz modeller arasında olduğunu söyleyebiliriz.

galaxy-c5-renkleri

Kampa gitmeden önce almanız gereken 5 telefon aksesuarı!