Sahuru Beklerken Alışveriş Yaptık

Sahuru Beklerken

Ramazan ayında en fazla online alışveriş gece yarısı yapıldı. Özellikle 22:00-03:00 saatleri arasında mediamarkt.com.tr trafiğinde yüzde yüzün üzerinde bir artış gözlenirken, en çok satış mutfak aletlerinde yaşandı. Konya, Kayseri, Erzurum, Malatya, Balıkesir, Afyon, Samsun ve Şanlıurfa ise ziyaretçi trafiğinin en fazla artış gösterdiği iller oldu.

Dünya markalarını düşük fiyatlarla sunan elektronik alışverişinin bir numarası Media Markt’ın online satış sitesi mediamarkt.com.tr, Ramazan ayı boyunca düzenlediği kampanyalar ile avantajlı fiyatları tüketicileriyle buluşturdu. Bir aylık Ramazan süresince satışları en çok artış gösteren ürün grubu yüzde 58 ile mutfak aletleri olurken, ev aletleri satışları da yüzde 50 oranında artışla ikinci sırada yer aldı. Bunun yanı sıra Ramazan ayının yaz tatili dönemine denk gelmesiyle kişisel bakım ürünlerinde yüzde 45’lik ve  fotoğraf makineleri satışında yüzde 43’lük bir büyüme kaydedildi. 

Sahuru-Beklerken

Ramazan ayında sitedeki ziyaretçi sayısının diğer aylara göre daha geç saatlere kaydığına dikkat çeken Media Markt E-Ticaret Direktörü Mehmet Çelikol; “Önceki aylarda 20:00 ile 22:00 arasındaki site trafiği, Ramazan ayında saat 00:00 ile 04:00 arasına kaydı. Bu saatler arasında hem ziyaretçi trafiğinde hem de alışverişlerde yüzde yüzün üzerinde bir artış yaşadık. Kısaca teknoloji severler sahuru beklerken gece fırsatlarını da kaçırmadı. Keyifli iftar sofraları hazırlamak isteyenler en çok mutfak aletlerini tercih ederken, bu ürün grubundaki satışımız yüzde 58’lik artış gösterdi. Ev aletleri satışımız ise yüzde 50 arttı. Bir diğer çarpıcı nokta ise tüketicilerin yaz tatilini fırsat bilerek kişisel bakım ürünlerine yönelmesi. Ayrıca su altında fotoğraf çekebilen makinelerin ilgi görmesiyle de fotoğraf makineleri satışlarımız yüzde 43 oranında arttı diyebiliriz. Özellikle iftardan sahura kadar olan 22:00 – 03:00 saatleri arasında, Konya, Kayseri gibi İç Anadolu bölgesindeki illerimizle, Erzurum ve Malatya gibi Doğu Anadolu bölgesindeki illerdeki ziyaretçi trafiği artış gösterdi.  Bunun yanı sıra Balıkesir, Afyon, Samsun ve Şanlıurfa da bu saatlerde ziyaretçi trafiğinin artış gösterdiği diğer iller oldu” dedi.

Media Markt  Mehmet Celikol

Kurulduğu ilk günden bu yana tüketici beklentilerini dikkate alarak sitede sürekli geliştirme ve iyileştirme yaptıklarını söyleyen Çelikol, sözlerine şöyle devam etti; “Site ön yüz tasarımından güvenlik arttırıcı teknolojilere, alternatifli ödeme yöntemlerinden kargo hizmet kalitesine, satış sonrası hizmetlerden, sürekli artan ürün sayısına ve garanti ötesi hizmetlere kadar, tüketiciler için önemli pek çok farklı alanda geliştirme ve iyileştirme çalışmaları yapmaktayız. “Hızlı Teslimat” uygulamamız ile depodan 24 saat olmadan sevk edilen ürün sayısının artması, müşteri memnuniyetini en fazla etkileyen unsur oldu.  Memnuniyetin en önemli diğer etkenlerden biri de, sitede belirli aralıklarla yapılan “anketler”, “sosyal dinleme yöntemlerinin aktif olarak kullanılması”, bazı ürün gruplarında “satış destek asistanı” hizmeti verilmesi, “mağazadan ürün teslimatı” gibi ayrıcalıklarımızın olması diyebiliriz. Bunun yanı sıra ana faaliyet alanı tüketici elektroniği olan ürünlerimiz dışındaki gruplarda da satışlarımız mevcut. Örneğin bahçe makineleri, fitness, bebek bakım ürünleri, bebek arabaları gibi…Mediamarkt.com.tr olarak farklı ihtiyaçları ve öncelikleri göz önünde bulundurarak ürün çeşitliliğimizi her geçen gün arttırıyoruz” dedi.

Sonuçları
-Siteye giren her 10 tüketiciden 6 tanesi siteyi ilk ziyaretinden sonra en az 2 kere daha ziyaret ediyor.
-Siteden alışveriş yapan her 5 müşteriden birisi ise, sonrasında en az 1 kez daha alışveriş yapıyor.
-5.000’in üzerinde müşteri şu ana kadar 10’dan fazla ürün veya hizmet aldı.