Sahte Antivirüs Tehlikesi!

Antivirus Security Pro1

Microsoft  internet üzerinden antivirüs indirenleri uyardı.

Antivirus-Security-Pro1

İnternet üzerinden dolaşan sahte antivirüslere karşı kullanıcıları uyaran Microsoft, 2009 yılında yakalanan ve adının Antivirüs Security Pro olarak bilinen program çalıntı kod imzalama sertifikası kullanarak bilgisayar üzerinde etkin rol oynayabiliyor. Bu yazılımın sürekli kılıf değiştirerek ortaya çıktığı ve şuanda da bu tehlikenin var olduğuna dikkat çekiliyor.

Yazılımcılar geliştirdikleri programların imzalanması için Sertifika Yetkilileri (Certification Authorities-CAs) başvuruyor. İmzalama işleminden sonra bir takım kontrollere tabii tutuluyor. Bir sanal korsanın bu işlemi yapabilmesi için, kimlik doğrulama bilgilerine sahip olması gerekiyor. Eğer bu bilgiyi ele geçirmeyi başarabilirse, geliştirdiği zararlı yazılımı, sertifikalı bir yazılım olarak gösterebilir.

Microsoft açıklamasında, “Antivirüs Security Pro” ve benzerleri çalıntı sertifikaları kullanarak programın güvenirliğini göstermeye çalışıyorlar. İstatistiklere göre Rusya, Amerika, Almanya, Kanada, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerden temin edilen bu sertifikalar VeriSign, Thawte, Comodo ve DigiCert imzaları taşımakta.

Microsoft’un bu uyarısına uyarak bu programdan uzak durmakta fayda var.