Realme 9i şaşırtıcı fiyatıyla dikkat çekiyor

realme 9i özellikleri

Oppo’nun uygun fiyatlı akıllı telefon seçenekleri sunan alt markası Realme, yeni modelini resmen tanıttı.

Realme 9i şaşırtıcı fiyatıyla dikkat çekiyor. Çinli akıllı telefon üreticileri, sektörün diğer aktörlerinin aksine genelde en az iki farklı marka ile boy göstermeyi tercih ediyor. Hemen örnek verecek olursak, Oppo markası daha kaliteli malzeme kullanımı ve daha üst seviye akıllı telefon üretimi misyonuna sahipken, bu firmanın bir alt markası olarak kurulan Realme ise daha az maliyetli parçalar kullanarak daha uygun fiyatlı telefonlar üretme gayesinde.

Aslında bu örneklendirdiğimiz konu Xiaomi – Redmi için de geçerli. Aynı şey Huawei – Honor için de geçerliydi ancak Huawei, Google’dan yediği ambargo yüzünden alt markasını feda etmek zorunda kalmıştı. Neyse yeniden konumuza dönecek olursak, Oppo’nun alt markası konumunda olan ancak günden güne çıkarttığı yeni akıllı telefonlarla bu ayrımı unutturan Realme, yeni uygun fiyatlı akıllı telefon modeli olan 9i’yi resmen tanıttı.

realme 9i özellikleri

Realme 9i şaşırtıcı fiyatıyla dikkat çekiyor

Telefonun detaylı teknik özelliklerine geçmeden önce, fiyatı hakkında bilgi vermemiz gerekirse; Realme tarafından yapılan açıklamaya göre bu akıllı telefon 290$ gibi son derece mütevazi bir fiyata sahip. Tabi bu fiyata ne gibi özellikler sunduğu da önemli. İşte Realme 9i teknik özellikleri;

– 6.6 inçlik Full HD+ IPS LCD ekran
– 6nm Snapdragon 680 işlemci yonga seti
– 4GB/6GB RAM (yazılım ile ilave 5GB daha)
– 64GB/128GB depolama alanı
– 50MP+2MP geniş açılı+2MP monokrom
– 16MP selfie kamerası
– 33W hızlı şarj destekli 5000mAh batarya

Yapay zeka toplumsal olayları ortaya çıkaracak: Büyük değişim kapıda