Pokemon GO için pandemi güncellemesi

Pokemon Go iPhone 6

Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Pokemon GO’da pandeminin etkilerinden daha fazla sakınamadı ve tedbirlerin yoğun uygulandığı günlerdeki kurallarına geri döndü.

Pokemon GO için pandemi güncellemesi. İlk çıktığı zamanlarda adeta bir çılgınlık haline alan, sonrasında beklenen güncellemelerin ve özelliklerin bir türlü gelmemesi nedeniyle arkasına aldığı furyayı kaybeden Pokemon GO, tüm bunlara rağmen hala dünyanın en önemli mobil oyunlarından biri olarak gösteriliyor.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan oyun, özellikle de Covid-19 pandemisi nedeniyle bir hayli sıkıntılı günler geçirdi. Rakibi olan diğer oyunların popülaritesi artarken Pokemon GO’yu zora sokan şey ise, hiç kuşkusuz diğer oyunların istenilen yerden oturularak ya da yatılarak oynanma imkanı varken, Pokemon GO‘yu oynayabilmek için dışarı çıkmak ve diğer insanlarla da etkileşime girmek gerekli.

Pokemon GO için pandemi güncellemesi

İşte özellikle bu etkileşime girme işi, Pokemon GO‘yu bir hayli zorlamış, bunun üzerine bir çalışma başlatan Niantic, oyun içindeki Pokestop ve Gym’lere gerçek dünyadaki konumlarından 80 metreye kadar etkileşim içerisine girebilme imkanı getirmişti.

Bu tavrıyla alkış toplayan Niantic, daha sonra bu mesafeyi 40 metreye düşürünce eleştiri oklarının hedefine girmiş ve bu sebeple birçok çevre tarafından eleştirilere maruz bırakılmıştı. İşte şirket bu konuda geri adım attı ve mesafeyi yeniden 80 metreye çıkaracağını duyurdu.

Söz konusu güncelleme ilk olarak ABD’de uygulamaya konulacak. Dünyanın geri kalan bölgelerindeki Pokemon GO hayranlarının söz konusu güncellemeden ne zaman yararlanabileceği ise şimdilik bilinmiyor.

Deco’lar ile eksiksiz Mesh Ağı oluşturun