Philips iki yeni akıllı telefon modeli duyurdu!

philips sapphire 1

Dünyanın en eski elektronik şirketlerinden biri olan Philips, Android dünyası için iki yeni akıllı telefon modelini duyurdu. Philips Sapphire S616 ve Sapphire Life V787 olarak adlandırılan modeller “Anti-blue” ekran teknolojisiyle birlikte Android pazarına girmeye hazırlanıyor. Detayları haberimizde.

philips-sapphire-1

Ülkemizde akıllı telefonları satılmayan Philips, uzun bir aradan sonra iki yeni akıllı telefon ile karşımıza çıktı. Sapphire olarak adlandırılan seride iki yeni akıllı telefon dikkat çekiyor. Modellerden biri Sapphire S616, diğeri ise Sapphire Life V778 olarak adlandırılıyor. Cihazların teknik özelliklerini, çıkış tarihlerini ve fiyatlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Philips Sapphire S616 modelinde 5.5 inç büyüklüğünde 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunan IPS ekran bulunuyor. Ekranında altında ise MediaTek MT6753 yongası tercih edilmiş. 8 çekirdekli bir işlemciye ve Mali-T720 grafik işlem birimine sahip olan bu yongayı 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı destekliyor. Cihazda ayrıca 128 GB’a kadar destek veren bir hafıza kartı girişi de kullanılmış.

13 MP arka kamerasında f/2.0 diyafram açıklığı sunan Sapphire S616 modelinin ön tarafında ise 5 MP’lik bir kamera kullanılmış. Cihazda 3000 mAh kapasiteye sahip bir batarya bulunuyor. Android 5.1 Lollipop sürümü yüklü olan cihaz 222 Dolarlık fiyatıyla Kasım ayında satışa çıkacak.

Philips Sapphire Life V787 modeli de yine Kasım ayında satışa çıkacak ancak modelin fiyatı henüz bilinmiyor. İşlemci tarafında aynı donanıma sahip olarak karşımıza çıkacak olan modelin en büyük farkı 5000 mAh kapasiteli pili olacak. Philips, bu modelin Xenium isimli bir teknolojiye sahip olacağını belirtti. Bu teknoloji ile 47 saat konuşma süresi vaad ediliyor. Sapphire Life V787 modelinde 5 inç büyüklüğünde ve 441 ppi keskinlik değerine sahip bir ekran tertibatı olacak. Modellerin Çin dışında hangi ülkelerde satışa çıkacağı da henüz belli değil.

HTC One M8 için Android 6.0 güncellemesi göründü!