Paralarını Çaldıran İnsanların %32’si Paraları Kurtaramıyor

siber1

Tatil zamanı yaklaşırken insanlar dışarı çıkıp daha fazla alışveriş yapıyor. Bu durum mağazalar için olduğu kadar çevrimiçi satın almalar için de geçerli. Ne yazık ki İnternet alışverişi kullanıcılar için her zaman mutlulukla sonuçlanmıyor.

Yakın zamanda gerçekleştirilen bir ankette, çevrimiçi dolandırıcılık işlemlerinde para kaybeden katılımcıların neredeyse yarısının bu paraların bir kısmını, hatta bazı durumlarda tamamını kaybettiğini ortaya koydu.

siber

Her ne kadar birçok finans kuruluşu siber suçların sonucu olarak kaybedilen paraları telafi edeceklerini belirtiyor olsalar da anket katılımcılarının sadece %68’i kayıplarını tamamen telafi ettiklerini bildirmiş. Kurbanların %26’i sadece bir kısmını telafi edebilmiş ve %6’sı parasını kurtaramamış. Bu kayıplar bazen büyük olabilir: siber suçlular tarafından çalınan para ortalama 345$ tutarında ve katılımcıların %17’i 1000 $ tutarından yüksek bir kayıp yaşadığını bildirmiştir.

Bu durum tüm kullanıcıların siber dolandırıcılığın tehlikelerinden tamamen haberdar olmaması nedeniyle kötüleşmekte: Katılımcıların %27’si para kaybıyla sonuçlanan çevrimiçi suçların nadir olduğuna ve kendi başlarına gelmeyeceğine inanmakta. Sadece %28’i bir siber saldırının hedefi olmaktan korktuğunu belirtmiştir. Bununla birlikte istatistikler kullanıcıların %33’ünün geçtiğimiz yıl içinde en az bir kez siber tehditlerle karşılaştığını göstermektedir.

Vodafone ve DHL Arasında 23 Milyon TL’lik Anlaşma