Orta segmentin yeni gözdesi; Vivo Z1

z1

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Vivo, orta segment için hayli iddialı bir cihazı satışa sundu. İşte Vivo Z1 özellikleri ve telefon hakkındaki diğer tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Vivo, orta segmentteki müşteri kitlesini daha da genişletmek istiyor. Hali hazırda Asya pazarında oldukça geniş bir müşteri portföyüne sahip olan Çinli üretici, son dönemde yaptığı yatırımlarla bu kitleyi Avrupa ve Amerika’ya doğru genişletmek istiyor.

Vivo Z1 özellikleri ve fiyatı ile öne çıkıyor

Vivo’nun orta segmentteki yeni modeli, hayli iddialı geliyor diyebiliriz. Gücünü Qualcomm imzalı Snapdragon 660 yonga setinden alan  Vivo Z1, sistemini 4GB RAM ile destekliyor. 32GB dahili depolama alnına sahip olan telefon 3260 mAh kapasitesinde ortalama bir bataryadan besleniyor.

2280 x 1080 piksel çözünürlüğünde 19:9 en boy oranına sahip 6.26 inçlik LCD ekranla gelen telefon çentikli bir tasarım çizgisine sahip.

Ekran Resmi 2018 05 25 15.34.43

Kutudan ilk çıktığında Funtouch 4.0 destekli Android 8.1 ile çalışacak olan Vivo Z1, 13MP + 2MP çift ana kamera ve 24MP’lik selfie kamerasıyla gelecek.

Şimdilik yalnızca Çin’de satışa sunulacak olan Vivo Z1, 240 euroluk fiyatıyla pazarda rakipsiz gibi görünüyor. Elbette telefonun dış pazardaki satış fiyatı biraz daha farklı olacaktır.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Vivo henüz Türkiye’de resmi olarak satışlarına başlamış değil.

Xiaomi Mi 8 özellikleri kesinlik kazandı