OnLive Yolun Sonunda!

OnLive Yolun Sonunda

Birkaç yıl önce oyunların geleceği olarak görülen OnLive, yolun sonuna geldi.

Oyunları internet bağlantınız üzerinden, akış olarak oynamanıza izin veren servis, çoğu insan için zamanın ötesinde bir olaydı.

OnLive Yolun Sonunda!

Birkaç sene önce oyunların geleceği olarak düşünülen OnLive, kullanıcılarına internet bağlantıları üzerinden akış olarak oyunları oynamanıza izin veriyordu. Bir kesimin ‘tutmaz’ demesine rağmen, büyük bir kesim için zamanın oldukça ötesinde olan servis yolun sonuna geldi.

OnLive tarafından yapılan açıklamaya göre servisin önemli bölümleri Sony’e satılmış durumda. Konsol devi Sony ise bu hizmeti şu anki haliyle devam ettirmeyi hiç düşünmüyor. Şirketin OnLive’a oldukça benzer bir işlevi olan Playstation Now hizmeti dahilinde kullanacağı düşünülüyor. OnLive’ın yaptığı duyuruda sunucuların 30 Nisan 2015 tarihinde devreden çıkacağı belirtiliyor.

Kafalarda ise sessiz sedasız veda eden bu servisin neden başarısız olduğu sorusu yer alıyor. Teoride müthiş gibi görünen servisin peşini küçük sorunlar bırakmadı. Bunlardan bir tanesi, hizmetin gecikmesiz bir deneyim sağlayamayacağına yönelik endişelerdi. Bunun dışında hizmetin istediği trafik yoğunluğunu ve üye sayısını yakalayamaması sorunların büyümesine zemin hazırladı. 2012 yılında yeni sahibinin kontrolü altında ivmesini kaybeden servis, Mart 2014 tarihinde son bir hamle olarak kullanıcılarına sahip olduğu oyunları akış yapmalarına izin veren yardımcı hizmetini kullanıma sundu.

Sony’nin bahsettiğimiz Playstation Now hizmeti, Nvidia’nın Grid altyapısı ve Shield mikro konsou gibi akıştan faydalanan sistemleri kullanıyor. Ancak bunların hiçbiri tamamen akışa dayalı değiller.

Google Kullanıcılarını Şaşkına Çevirdi!