OnePlus 7T için üzen haber geldi

OnePlus 7T

OnePlus 7T ve 7T Pro sahiplerini üzecek haber geldi. Android 11 güncellemesi 2021 yılına ertelendi. Peki, OnePlus neden böyle bir karar aldı?

OnePlus, 8 ve 8T serileri için Android 11 tabanlı Oxygen OS 11 güncellemesini yayınlamış olsa da, OnePlus 7T serisi için Android 11 güncellemesi henüz yayınlanmamıştı. Bu güncellemenin 2020 yılı bitmeden gelmesi bekleniyordu. Ancak firma, geliştirme döngüsündeki bazı sorunlar nedeniyle Android 11 güncellemesinin önümüzdeki yıla ertelendiğini belirtti.

Bir blog gönderisinde OnePlus, Android 11 sürümünün 7T serisindeki Android 11 yükseltmesinden sonra veri şifre çözme sorunları yaşadığını açıkladı. Bu nedenle, OnePlus, sorunu çözmek için Qualcomm ile çalışırken güncellemeyi gelecek yılın başlarında erteliyor.

OnePlus, akıllı telefonları için yazılım güncellemeleriyle son zamanlarda biraz düzensiz hale geldi. 6T serisi için Android 10 güncellemesi, geçen yıl piyasaya çıktığında birçok sorun yaşadı ve bu da gecikmelere yol açtı. Buna karşılık, 7T serisi için Oxygen OS 11 güncellemesi daha da gecikti ve bu nedenle OnePlus’ın zamanında yazılım güncellemeleri konusundaki itibarı ciddi şekilde zarar görüyor.

Xiaomi Redmi 9 Power tanıdık özelliklerle geldi

Çinli teknoloji üreticisi muhtemelen bu sorunlardan 2021 yılında kurtulmak için elinden geleni yapacaktır. Eğer OnePlus, rakipleri gibi hızlı güncelleme sunamazsa piyasada kendisine olan güven yerle bir olabilir.

OnePlus 7T

2021’de sadece orta ve üst segmente odaklanacak olan firma, bu yılki giriş seviyesi telefon girişimini sonlandıracak. 2020’nin ilk çeyreğinde tanıtılması beklenen OnePlus 9 veya OnePlus 888’in teknik özellik açısından çok doyurucu olacağı söyleniyor. Bakalım Çinli firma önümüzdeki süreçte karşımıza neler ile çıkacak?