Nvidia GTX 1050 Dizüstü Bilgisayarlara Geliyor!

NVIDIA, yapmış olduğu duyuru ile dizüstü bilgisayarlar ile GeForce GTX 1050 grafik kartını buluşturmaya hazırlanıyor. Peki bu küçük canavarlar ne zaman piyasaya çıkacak? Fiyatları nasıl olacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

NVIDIA şüphesiz donanım sektöründe üst sıralarda yer alan bir firma. NVIDIA tarafından gelen haberlere göre uygun fiyatlı performans kartlarından olan GeForce GTX 1050’nin mobile sürümünün geleceği yönünde. Henüz çıkışı ile ilgili net bir bilgi bulunmasa da GeForce GTX 1050 Mobilea sahip yeni dizüstü bilgisayarların en kısa zamanda piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Kullanıcıların kafasındaki sorulardan biri ise ekran kartının performansından ödün verilip verilmeyeceğine dair. Peki GeForce GTX 1050 Mobile’ın  gücü ile şenlenecek yeni dizüstü bilgisayarlar ile ilgili detaylar neler?

CES 2017’de Yeni Dizüstüleri Görebiliriz

GeForce GTX 1050 Mobile ekran kartlarının, Las Vegas’ta gerçekleştirilecek olan dünyaca ünlü CES 2017 yani Consumer Electronics Show 2017‘de görecileceğimiz söylentiler arasındaydı. 5-8 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan bu etkinliğin, birçok teknoloji devine ev sahipliği yaptığını da var sayarsak  GeForce GTX 1050 Mobile’ı burada görmemiz muhtemel. Ortaya çıkan son bilgiler de bu ihtimali güçlendirir cinsten. Firmanın GeForce GTX 1050 Mobile’ı çıkarmadaki hareketinin temel sebebinin GTX 1060’lı dizüstü bilgisayarlara olan yoğun ilginin olduğu belirtiliyor. Daha ekonomik bir versiyonu olarak çıkabilecek GeForce GTX 1050 Mobile’lı dizüstülerin özellikle Çin ve Güneydoğu Asya’da çok satılacağı bekleniyor. Bunlara ek olarak Asus, Gigabyte, MSI ve Lenovo gibi NVIDIA ile ortak firmaların yeni oyuncu bilgisayarlarında GeForce GTX 1050 Mobile’a yer vermeleri bekleniyor. GeForce GTX 1050 Mobile’ın masaüstü versiyonunda bulunduğu gibi 4 GB GDDR5 bellek ile birlikte GP107 GPU bulundurması da muhtemel.

The Last Of Us 2 Duyuruldu!