Nokia’nın Büyük Dönüşü!

nokia lumia 720 01

Finlandiyalı üretici Nokia, eski haşmetli günlerine geri dönmek yolunda büyük bir adım daha attı. Nokia, dünyanın en büyük pazarlarından birinde gücünü artırdı.

Amerika Birleşik Devletlerinde, pazar paylarını takip eden Market Monitor araştırması, ortaya çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Nokia, dünyanın tüm pazarlarında olduğu gibi Kuzey Amerika’da da çok ciddi bir yükseliş gösterdi. 7.2 milyar dolara Microsoft himayesine giren şirket, Windows Phone temelli Lumia modelleri sayesinde pazar payı yüzde 4.1’e yükseltti. Şirketin geçen seneki payı sadece binde 7 seviyesindeydi.

nokia lumia 920 5 z

Geçtiğimiz yıllarda Nokia’nın en çok eleştirilen yönü, cihazlarında yeterli dengeyi tutturamamasıydı. Fotoğraf makinesi ve ekran kalitesinde zirvelerde olan bir telefonda, yeterli işlemci veya bellek bulunmayabiliyordu. Kuzey Avrupalı şirket, geçmişten ders almış olsa gerek ki; artık eksik bırakmamaya ve son derece dengeli telefonlar üretmeye özen gösteriyor. Microsoft’un yazılım desteğinin de yardımıyla, bu formül işe yarıyor gibi görünüyor.