Nike, içinde insan kanı bulunan “şeytan ayakkabılarıyla” ilgisi olmadığını duyurdu

Nike, içinde insan kanı bulunan "şeytan ayakkabılarıyla" ilgisi olmadığını duyurdu

Rapçi Lil Nas X’in piyasaya sürdüğü insan kanı içeren özel Nike spor ayakkabılar internetin gündemine oturdu. Nike ise konuyla ilgili açıklamada bulundu.

“Old Town Road” sanatçısı Lil Nas X, Pazartesi günü satışa sunulan bir çift “Satan Shoes” hakkında sokak giyim şirketi MSCHF ile işbirliği yaptı. Görünüşe göre modifiye edilmiş Nike Air Max 97’ler bir pentagram kolye ile süslenmiş. Ayakkabılar ayrıca Şeytan’ın cennetten düşüşü hakkında bir İncil ayeti olan Luka 10: 18’e bir atıfta bulunuyor. Ayakkabılar pazartesi satışa çıktıktan kısa bir süre sonra çift başına 1,018 $ fiyatla satıldı. Şirket NBC News’e Pazar günü yaptığı açıklamada, spor ayakkabıların tabanında MSCHF ekibinin üyelerinden alınan bir damla insan kanı içerdiğini bildirdi.

Ayakkabılarla ilgili haberler hafta sonu boyunca öfke uyandırdı. Bazı eleştirmenler hem Lil Nas X’i hem de Nike’ı eleştirdi. Ancak Nike hızlıca ayakkabılardan uzaklaştı. Bunların mevcut ürünlerin özel uyarlamaları olduğuna dikkat çekti. Nike yaptığı açıklamada, “Little Nas X veya MSCHF ile bir ilişkimiz yok” dedi. “Nike bu ayakkabıları tasarlamadı veya piyasaya sürmedi ve biz onları onaylamıyoruz.”MSCHF daha önce Ürdün Nehri’nden çekilen tabanında kutsal su olarak tanımladığı şeyi içeren “Jesus Shoes” adlı bir çift modifiye Nike Air Max 97 de yayınlamıştı. Satan Shoes’un piyasaya sürülmesi, Lil Nas X’in son single’ı “Montero (Call Me By Your Name)” ve beraberindeki müzik videosuyla aynı zamana denk geliyor.

Nike, içinde insan kanı bulunan "şeytan ayakkabılarıyla" ilgisi olmadığını duyurdu

Müzik videosu, Cuma günü yayınlanmasından bu yana 29 milyondan fazla görüntülendi.Gerçek adı Montero Lamar Hill olan rapçi, Pazar günü “Lil Nas X Şeytan Ayakkabı için özür diliyor” başlıklı kısa bir YouTube videosu yayınladı. Videoda spor ayakkabısını tutarken, Lil Nas X konuşmaya başlıyor ve özre ulaşmadan önce video kesiliyor.

Harmony OS için tarih belli oldu