Microsoft’un Gözü AMD’de

amd

İki üniversite öğrencisi tarafından kurulan ve daha önce küçük bir ofisle çalışmalarına başlayan Microsoft şimdilerde dünya devi AMD’yi bünyesine katmak istiyor.

Microsoft‘un bu kadar büyümesi herkesin düşündüğü şekilde sadece geliştirdiği işletim sistemini satarak değil ayrıca sektörde ki büyük açıkları kapatabilecek nitelikte yazılan yazılımların daha kendisi için tehlike teşkil edecek aşamaya getirmeden satın almasıyla başardığını söylemek gerekir.Kendi projelerini kontrol altına almak için kendi mikroçip üretme faaliyetlerini canlandırmak için AMD‘yi kendi kontrolü altına almak istiyor.Görüşmelerle ilgili henüz ayrıntılı bilgiler paylaşılmış değil. Ancak 95.3 milyar dolarlık bir değere sahip olan Microsoft‘un, 1.81 milyar dolar değerindeki şirketi satın almak Bill Gates için pek zor olmayacağı düşünülüyor.

microssoft amd

Analistler Microsoft‘un AMD’ye her bir Xbox One çipi için 100 dolar ödediğini tahmin ediyor. Bu da Microsoft‘un piyasadaki 12.6 milyon ünite için ise 1.26 milyar dolar ödediği anlamına geliyor. Konuya bu açıdan bakmamız bile, Microsoft‘un bu girişiminin ne denli yerinde olduğunu görmemiz için yeterli.Kitguru’nun haberine göre, Microsoft merkezi Sunnyvale California  olan bu  dev mikroçip üretici şirketi  satın almak için birkaç aydır görüşmeler yapıyor.Bellek ve katı hâl sürücü üretiminde de yatırımları olan AMD‘nin satılıp satılmayacağı ise henüz kesinlik kazanmış değil.Microsoft‘un bu karlı alım için kolay kolay vazgeçmeyeceği düşünülüyor.