Microsoft Yaz Okulu 2016 mezunlarını verdi

microsoft

Her yıl farklı üniversitelerden 100 öğrencinin katılımı ile Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirilen ve gelenekselleşen “Açık Akademi Yaz Okulu” etkinliği sona erdi. www.acikakademi.com/canliyayin üzerinden her gün yapılan canlı yayınlar yaklaşık 30.000 kişi tarafından izlendi. Öğrenciler, program sonunda Microsoft Türkiye yöneticileri ve sektör liderlerinden oluşan jüriye projelerini sunma imkanı buldu.

Her yıl Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 100 öğrencinin katılımı ile Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirilen Microsoft Türkiye Açık Akademi Yaz Okulu 26 Ağustos’ta son buldu. Ağırlıklı olarak üniversitelerin birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine eğitim veren yaz okulunda öğrencilere bulut teknolojilerinden uygulama geliştirmeye kadar yoğun teknik eğitimler verildi. Geçen senelerden farklı olarak Artırılmış Gerçeklik/Sanal Gerçeklik, Makina Öğrenimi, İş Modeli, UI/UX, Xamarin, 3 Boyutlu Baskı, Büyük Veri, Office 365, Cognitive Services, SQL 2016 ve Power BI gibi teknik konular da bu senenin eğitimlerinde yer aldı. Gençleri her gün farklı sektörlerin liderleriyle de tanıştıran Yaz Okulu, profesyonel hayata dair pek çok tecrübeyi ve bilgiyi öğrencilere sunmuş oldu. www.acikakademi.com/canliyayin adresinden naklen yayınlanan Microsoft Türkiye Yaz Okulu eğitimleri 30 binin üzerinde izleyiciye ulaştı.

15 Proje Finalde Yarıştı

Teknik eğitimin yanısıra gelecekte başarılı işler kurabilmeleri amacıyla pazarlama, iş geliştirme, satış gibi konularda da dersler alan öğrenciler program sonunda Microsoft Türkiye yöneticileri ve sektör liderlerinden oluşan jüriye projelerini sunma imkanı buldu. 15 projenin birbiriyle yarıştığı jüri elemelerinde 17 yaşındaki Ahmet Emre Ceyhan, yapay zeka geliştirme platformu CyanLog ile Yaz Okulu’nu birinci olarak tamamladı. İkincilik Matchmaking algoritması Langlebi ile dil öğrenme programı yazan Mehmet Atabey’in olurken, Dilara Keçeci kullanıcılara fotoğraf ve videolarını VR uygulaması ile deneyimleme imkanı sunan UX platformu Y Space ile üçüncü oldu.

Türk hackerlar Viyana Havalimanı’nı hedef aldılar