Microsoft Project Astoria’dan vazgeçti!

project astoria

Microsoft’un sürpriz projesi Project Astoria başlamadan bitti. Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Microsoft, Android uygulamalarının Windows Phone’da uyumlu bir şekilde çalışması için çalışmalar yapıyordu. İşte bu projenin ismi Project Astoria’ydı.

Microsoft; yeni projesi Project Astoria ile Android uygulamalarını, kolay bir şekilde Windows platformunda çalıştırmayı planlıyordu.

Bu yeni proje için Microsoft 1 yıldır harıl harıl çalışmaktaydı. Redmondlu Şirket, yeni projesi ile Teknoloji Dünyasında adeta ses getirecekti.

Eğer proje hayata geçmiş olsaydı, Microsoft bunun bir benzerini de iOS için de yapmış olacaktı. Öte yandan bu port işleminin Windows 10 üzerinden de yapılacağı bilgisi etrafta dolaşmaktaydı.

Gelen bilgilere göre bu port işlemi kolay bir şekilde gerçekleşecekti. Hatta Microsoft, yeni proje için çeşitli Teknoloji Şirketlerini de davet etmişti.

project astoria

Microsoft; teste katılanlara, bu yöntemi yakından tanıtıp onları; bu alana da ayrıca teşvik etmeye de çalışmıştı. Maalesef bu Proje şimdilik rafa kalkmış durumda.

Rafa kalkmasının nedeni ise Microsoft’un Tasarım Ekibinin göstermiş olduğu Muhalefet. Öte yandan gelen bir diğer bilgi de şu: Android Uygulamaları, Microsoft’ta sorunlu bir şekilde çalışmış. Bakalım ilerleyen zamanlarda konuyla ilgili olarak olumlu gelişmeler yaşanacak mı? Bunları zaman gösterecek.

Microsoft, Mac için Hyperlapse’ı duyurdu