LG Q6 Avrupa’ya ne zaman gelecek?

lg q6 6

Güney Kore’nin önde gelen akıllı telefon üreticilerinden LG yeni modeli LG Q6 ile Avrupa’da sahne almaya hazırlanıyor. İşte detaylar.

LG’nin orta segmentteki yeni modeli Q6’nın Avrupa’da ne zaman satışa sunulacağı netlik kazanmaya başladı. Hatırlanacağı üzere Güney Koreli teknoloji devi, kısa süre önce yeni modeli LG Q6 için ufak bir etkinlik düzenlemişti. LG tarafından yapılan açıklamada Q6’nın önce Asya pazarında, ardından ise Avrupa’da satışa sunulacağı belirtilmişti.

Asya’da Ağustos ayının ilk haftasında satışa sunulması beklenen Q6, Avrupa’da da aynı ayın sonlarına doğru raflardaki yerini alacak. En azından sızıntı dünyasının güvenilir ismi Roland Quandt tarafından verilen bilgiler bu yönde.

Quandt, kendi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, LG Q6 modelinin Avrupa’da 21 Ağustos’ta satışa sunulacağını belirtti. Q6’nın eski kıtadaki fiyatı ise 349 euro civarında olacak. Elbette bu fiyatın ülkelerin uyguladıkları vergi sistemine göre değişiklikler göstereceğini de belirtelim.

LG’nin orta segmentteki yeni modeli Q6, 3 farklı versiyonda satışa sunulacak. Sadece RAM ve dahili depolama anlamında farklılıkların bulunacağı 3 model de gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 435 yonga setinden alacak.

3000 mAh gücünde ortalama bir bataryadan beslenecek olan cihaz, 1080×2160 piksel çözünürlüğünde 5.5 inçlik bir ekranla gelecek. 13MP’lik ana kameraya, 5MP’lik selfie kamerasının eşlik edeceği Q6, kutudan ilk çıktığında ise Android 7.1.1 ile çalışacak.