Kurşun Geçirmez Örümcek Ağı

spiders web1

İtalyan bilim insanları örümcekler üzerinde yaptıkları bir deneyle kurşun geçirmez örümcek ağı örmelerini sağladılar.

spider-web-1[1]

Örümceklerin ağ örme yeteneğini farklı bir üretim için kullanmayı planlayan bilim insanları, bir grup örümceğin ağ yapma sürecine müdahale ederek kurşun geçirmez bir örümcek ağı üretmeyi başardılar. Bilim insanları bu sonuca ulaşmak için özel bir örümcek türünün üzerine karbon nanotüpleri ve grafen içeren bir su püskürttüler. Bu özel bileşenli suyla ıslanan örümceklerin ürettiği örümcek ağının ise, kurşum geçirmez yapıda çok güçlü bri materyale dönüştüğü gözlemlendi. Deneyde 15 örümcek kullanılırken kevlar’dan daha hafif ve daha güçlü olan yeni materyalin, kurşun geçirmez zırh üretmek için büyük miktarlarda üretilmesi gerekiyor ve bu da daha fazla örümcekle, büyük çiftliklerin kurulması anlamına geliyor.

Örümceklerin üzerlerine sıkılan karbon nanotüplerini ve grafeni nasıl emip de kurşun geçirmez bir ağa dönüştürdüğü henüz bilinmiyor ancak bilim insanlarının bu yeni yöntem üzerinde daha uzun araştırmalar tasarladıkları açık.

Kurulacak yeni örümcek çiftliklerinde ise bilim insanlarının keşfettiği yeni yöntem sayesinde  askerlerin kolayca giyebileceği ve taşıyabileceği hafif ama çok güçlü kurşun geçirmez zırhlar üretmek mümkün olacak.

 

En Süper Zombi Oyunları