Kripto para piyasasının toplam değeri 1,7 trilyon doları aştı

Kripto paralarda bu stratejiler

CoinGecko verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri 1,7 trilyon doları aşarak, son 24 saatte %4 artışla 2022 Nisan ayından beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Kripto para girişimleri 2023’ün dördüncü çeyreğinde yaklaşık 3,1 milyar dolar fon topladı

2023’ün dördüncü çeyreğinde, kripto para girişimleri yaklaşık 3,1 milyar dolar fon topladı. 2022’nin ortalarında azalan ilgiye rağmen, bu rakam, ikinci çeyrekte toplanan 2,1 milyar dolar ve üçüncü çeyrekteki 1,7 milyar dolardan oldukça yüksek.

NFT satışları Aralık 2023’te 880 milyon doları aştı

Aralık 2023’te, Bitcoin blok zincirinde gerçekleşen NFT satışları, CryptoSlam verilerine göre 881,2 milyon doları aşarak yeni bir aylık rekor kırdı. Bu satışlar, Bitcoin’i, Ethereum ($42,1 milyar), Solana ($4,6 milyar) ve Ronin ($4,3 milyar) blok zincirlerinin ardından dördüncü en büyük NFT satış hacmine sahip blok zinciri yapmıştır. Bitcoin blok zincirindeki NFT satışlarının toplam değeri 1,83 milyar doları geçti.

Kripto para birimi tanıtan influencerlara yeni kurallar!

75 milyon dolarlık likidasyon gerçekleşti

CoinGlass verilerine göre, son 12 saatte tüm ağda toplamda 74,5 milyon dolarlık likidasyon gerçekleşti. Bu likidasyonların 13,5 milyon doları uzun pozisyonlar ve 60,9 milyon doları kısa pozisyonlar tarafından oluşturuldu.

Arbitrum One Ağının TVL’si ilk kez 10 milyar dolara ulaştı

L2beat verilerine göre, Arbitrum One ağının Toplam Kilitlenen Değer (TVL) 10 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. Son bir haftada %10,50 artış gösteren TVL, Ethereum Katman2 ağının toplam TVL’sinin %48,03’ünü oluşturuyor.

Hong Kong stabil coinler için lisanslar getiriyor

Çin makamları, Tether gibi kripto paraların döviz ticaretinde kullanımına baskı yaparken, Hong Kong stabil coin kullanımını yasallaştırmaya çalışıyor. Çin’in Yüksek Halk Savcılığı (SPP) ve Devlet Döviz İdaresi (SAFE), USDT’nin yerel ve yabancı para birimleri arasında aracı olarak kullanılmasının yasa dışı olduğunu belirtti ve yerel yetkililerden stabil coinlere karşı daha sıkı önlemler almasını istedi. Öte yandan, Hong Kong “fiyat-referanslı stabil coinler” (FRS) kabul edip düzenlemeyi öneriyor. Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) tarafından verilecek özel bir lisans gerektirecek bu düzenlemede, algoritma temelli stabil coinlerin lisans alamayacağı belirtiliyor.

Güney Kore’de yetkililerin kripto varlıkları şeffaflaştırılıyor

2024’ten itibaren, yaklaşık 6.000 Güney Koreli yetkili, kripto varlık sahipliklerini kamuoyuna açıklamak zorunda kalacak. Güney Kore Personel Yönetimi Bakanlığı, hükümet yetkililerinin özel kripto varlık sahipliklerinin Kamu Görevlisi Etik Sistemi’ne dahil edileceğini duyurdu. Haziran 2024’te, Güney Kore’nin beş büyük kripto para borsası, kripto varlık sahiplikleri hakkında bilgi kaydını kolaylaştıracak ayrı “bilgi sağlama sistemleri” başlatacak.

TRM Labs: “2023’te hacker saldırıları %50 azaldı, toplam kayıp 1,7 milyar dolar.”

TRM Labs’a göre, 2023’te hacker saldırıları, 2022’deki yaklaşık 4 milyar dolarlık kayba göre %50’den fazla azaldı ve toplam yıllık kayıp 1,7 milyar dolara ulaştı.

Samsung Knox ile veriler koruma altında