Kickstarter Şimdiden 112 Milyon Dolar Topladı

kickstarter DG 626

Kickstarter, 2014 yılı ilk çeyreği için mali rakamları açıkladı ve şimdiden 112 milyon dolar toplandığını duyurdu.

2009 yılında beri faaliyet gösteren ve yaratıcı projelerin hayata geçirilmesinde girişimcilere yardımcı olan Kickstarter projesi, son dönemde daha önce hiç olmadığı kadar popüler hale geldi. Sinemadan müziğe, oyundan çizgi romana birçok alanda faaliyet gösteren girişimcilerin projelerini hayata geçirebilmeleri için gerekli bütçeyi sağlamak adına yöneldiği platform, son dönemde birçok önemli teknolojik cihazın üretimi için gerekli kaynakları bulmasında da önemli rol oynadı.

Oculus_Rift_DG

Kickstarter’da bütçe sağlanarak hayata geçirilen projeler arasında; geçtiğimiz yıl en iyi belgesel dalında Oscar adaylığı kazanan The Square, aynı isimli televizyon dizisini beyazperdeye taşıyan Veronica Mars ve geçtiğimiz günlerde yapımcı firması 2 milyar dolar karşılığı Facebook tarafından satın alınan sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift yer alıyor.

Önümüzdeki yıllarda teknoloji dünyasında fark yaratabilecek yaratıcı projelerin hayata geçmesine katkı sağlayan Kickstarter, 2014 yılı ilk çeyreğinde oldukça yoğun bir dönem geçirdi. Bugüne kadar ilk kez dönemlik mali sonuçlar açıklayan firma, ilk çeyrekte toplam 112 milyon dolarlık bağışta bulunulduğunu açıkladı. Bu yılından başından beri 4500’den fazla projenin başarıyla hayata geçirildiği platformda, bağışçılar her gün 1.25 milyon dolardan fazla yatırımda bulundu. Ayrıca bu yılın ilk çeyreğinde Kickstarter’a katılan 680,000 yeni bağışçı, platformu önümüzdeki dönemde de girişimcilere önemli katkılarda bulunacağını gösteriyor.

Greenpeace’den Apple’a Tam Not