Kaliforniya’da lise öğrencilerine ücretsiz prezervatif!

Kaliforniya'da lise öğrencilerine ücretsiz prezervatif!

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, lise öğrencilerine bedava prezervatif verilmesini öngören yasa tasarısını veto etti. İşte tüm detaylar.

Eyalet Senatörü Caroline Menjivar tarafından hazırlanan tasarı, Kaliforniya’daki tüm devlet okullarının lise öğrencileri için prezervatifi ücretsiz hale getirmesini zorunlu kılıyordu. Mevzuat aynı zamanda perakendecilerin reşit olmayanlar prezervatif veya reçetesiz doğum kontrolü satın alırken yaş veya kimlik belgesi istemesini de yasaklayacaktı. Vali, bu kanun konusunda oldukça kararlıydı ve nihayet istediğini elde etmiş gibi duruyor.

Kaliforniya'da lise öğrencilerine ücretsiz prezervatif!

Bay Newsom yaptığı açıklamada, prezervatif sağlamanın “ergenlerin cinsel sağlığının iyileştirilmesi açısından önemli” olduğunu ancak tasarının eyalet bütçesi tarafından desteklenmeyen fonsuz bir program yaratacağını iddia ettiğini söyledi. “Devletimiz devam eden ekonomik risk ve gelir belirsizliğiyle karşı karşıyayken, bu tedbir gibi önemli mali sonuçları olan yasa tasarılarını değerlendirirken disiplinli kalmak önemlidir” ifadelerini kullandı. Los Angeles Times gazetesinin haberine göre Senatör Menjivar, Kaliforniya’da cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılmasını azaltma ve genç yaşta hamilelik oranlarını frenleme mücadelesinde vetonun bir “gerileme” olduğunu söyledi.

“Korunma maliyetinin tedaviden çok daha az olduğu durumlarda, her yıl [cinsel yolla bulaşan enfeksiyon] sağlık hizmetlerine milyonlarca dolar harcıyoruz” ifadeleri kullanılarak yeni yasa eleştirildi. Cinsel sağlık oldukça önemli bir konu ve lise dönemindeki çocukların bu kapsamda özellikle dikkat altında tutulması gerekiyor desek yanlış olmaz.

Kingston FURY DDR4 UDIMM bellekler yeni görünümüyle dikkat çekecek