İzmir Ücretsiz İnternete Kavuşacak!

internet2

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte uygulamaya koyduğu kablosuz internet projesi 8 noktada hizmete başladı.

Pilot uygulamasına Pasaport’ta başlanan kablosuz internet hizmeti 1 Haziran’dan itibaren Gündoğdu Meydanı, Kültürpark (Fuar), Konak Meydanı, Pasaport, Âşık Veysel Rekreasyon Alanı, Tarihi Havagazı Fabrikası, Buca Hasanağa Spor Kompleksi ve Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde de kullanılabilecek.

Altyapısı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan ’WizmirNET’ kablosuz internet ağına bağlanan İzmirliler, akıllı telefon, tablet ve taşınabilir bilgisayarlarından açık alanda internet keyfini yaşayacak.

WizmirNET kablosuz ağına bağlanan kullanıcılar, kimlik doğrulama sayfasından kayıt olup cep telefonlarına gelen şifreyi girerek internet hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

internet

Bir kez alındıktan sonra 24 saat boyunca geçerli olan şifreyle 8 noktadan yayın yapan kablosuz istasyonlardan internete girilebilecek.

WizmirNET, meydanlar dışında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde kapalı alanlarda, Havagazı Fabrikası ve Âşık Veysel Rekreasyon alanında ise hem kapalı hem de açık alanlarda hizmet veriyor.

iPad’den önce bu tabletler vardı