iPhone Kullanıcılarına Önemli Uyarı!

iPhone Kullanicilarina Onemli Uyari

iPhone kullanıcılarının yapmayı unuttuğu bir ayar nedeniyle kötü niyetli kişiler tarafından hedef haline gelebilirsiniz.

Gizliliğinizi korumak sizin için önem teşkil ediyor ve bu konuda yapılan bütün önerileri uygulayarak telefonunuzdaki ayarları kişisel bilgilerinizi koruyacak şekilde düzenliyor olabilirsiniz.

iPhone Kullanicilarina Onemli Uyari!

Her ne kadar gerekli önlemleri almış olsanızda bir ayarı gözden kaçırmış olma ihtimaliniz bulunuyor. Telefonunuzu bağlantı noktası (Hotspot) olarak kullandığınızda görülen isim çok önemli. Kablosuz internet erişimi için telefonunuzu modem olarak kullanmanıza olanak tanıtayn Hotspot özelliğini aktifleştirdiğinizde bir başka aygıttan kullanılabilir Wi-Fi bağlantılarına göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer Hotspot özelliğini etkinleştirdiğiniz zaman telefonunuzu “Pırılın iPhone’u” şeklinde isminizi içeren haliyle görüyorsanız kötü niyetli kişiler tarafından hedef olarak görülebilirsiniz.

Söz konusu kişilerin isminize ulaşabilmesi için yapması gereken tek şey, sizin yaptığınız gibi kullandıkları aygıt ile bağlanabilir Wi-Fi ağlarını taratmak. iPhone’unuzu bağlantılar listesinde gören bu kişiler, bulunduğunuz mekanda hizmet veren Wi-Fi bağlantısının şifresini sormak bahanesiyle size yaklaşabilir ve kendi HotSpot’unuzu kullandığınızı söylediğinizde saniyeler içerisinde adınızı öğrenebilir.

Bu kişiler sadece çalacak bir şeyler aramıyor, yalnızca sizin isteğiniz dışında hakkınızdaki bilgilere ulaşmak amacıyla sizi takip edebilecek bilgilere ulaşabilirler. Bu tarz sıkıntılar yaşamamak için telefon ayarlarınızın Genel sekmesinde bulunan Hakkında kısmına girin ve en üstte bulunan bölümde isminizin yer aldığını göreceksiniz. Buraya sadece sizin anlayabileceğiniz isimler koymanızı tavsiye ederiz.

İsminizde iPhone, iPad gibi ibarelerin bulunması, sizi doğrudan hedef haline getirebilir.

Steam Para İadesine Başlıyor!