Insecam Kapandı!

Insecam Kapandi

Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 250’yi aşkın ülkeden canlı kamera görüntüleri paylaşan Insecam kapandı.

Dünyanın en büyük canlı kamera servis kanalı olarak bilinen sitenin kapanması ile binlerce kameranın görevi sona ermiş oldu.

Insecam Kapandi!

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 250’den fala ülkeden 4.600’e yakın kameranın canlı görüntülerini paylaşan internet sitesi kapandı. Site yöneticisi BBC’ye gönderdiği bir elektronik posta ile kendisinin bilgisayar korsanı olmadığını ve herhangi bir güvenlik sistemini ihlal etmediğini belirtti. Ancak sitede yer alan kameralardan bazıları anne ve babaların çocuklarını takip edebilmek için bebek odalarına kurdukları sistemlerinde görüntülerini paylaşıyordu. Site üzerinden bazı spor salonları ve dükkanları da izlemek mümkündü.

Site üzerinde Türkiye’den 170 kameranın canlı görüntüleri paylaşılırken, bunlar arasında dikkat çeken bazı yerler ise evlerin odaları, ofisler, kuyumcular, hastaneler ve devlet daireleriydi.

ŞİFRELERİNİZİ SIK SIK DEĞİŞTİRİN!

Kamera sahiplerine, cihazlar ile gelen şifreler yerine daha zor şifreler belirlemeleri, ekipmanları kontrol etmeleri ve ihtiyaç yoksa uzaktan erişimi kapatmaları tavsiye ediliyor. Kablosuz kamera üreticisi Foscam bu tavsiyeyi sürekli yinelemekte fayda olduğunu belirtiliyor ve müşterilerini yeni bir şifre seçmeye zorlamak için kullandığı yazılım değiştirdiğini de açıkladı.

İnternet sitesinin görüntülerini yayınladığı kamera sistemlerinden birisi de ABD firması Linksys. Şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklamada “Sitede hangi Linksys IP kameralarına erişildiğini tespit etmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verilirken şöyle devam etti;

Artık üretilmeyen eski Linksys IP kamerası olduğunu düşünüyoruz. Bu kameralar için müşterileri şifrelerini değiştirmeye zorlayan bir sistemimiz yok. İzinsiz müdahalelerden kendilerini koruyabilmeleri için şifre değiştirmenin ne kadar önemli olduğu konusunda müşterilerimizi eğitmeye devam edeceğiz.

Nfinity Games Tuzağına Düşmeyin!