Huawei’nin yeni hızlı şarj teknolojisi şaşırtıyor!

huawei quick charge

Akıllı telefonların pil ömürleri günümüzde pek yeterli değil. Bunun için geliştiren teknolojiler şimdilik hızlı şarj olma üzerine yoğunlaşmış durumda. Huawei, hızlı şarj konusunda geliştirdiği yeni teknolojiyi bir video ile basına sundu. Detaylar ve video haberimizde.

huawei-quick-charge

Eğer akıllı telefonunuzu çok fazla kullanıyorsanız muhtemelen pil ömrünüzden memnun değilsinizdir. Üreticiler pil kapasiteleri artırmak ve hızlı şarj teknolojilerini geliştirmek için ciddi yatırımlar yapıyor. Bu alanda en bilinen örnek Qualcomm’un QuickCharge teknolojisi. Bir saatten kısa bir sürede çoğu pili %80 seviyesinde doldurabilen bu teknoloji henüz yaygınlaşma evresinde.

Çinli Huawei, hızlı şarj konusunda kendi teknolojisini duyurdu. Firma şimdiye kadar hızlı şarj konusunda herhangi bir çalışma yapmamıştı ancak bu çalışma oldukça iddialı. Söz konusu teknolojiye ilişkin yayınlanan kısa videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Watt Lab ile birlikte geliştirilen bu yeni teknolojide Huawei, bir akıllı telefon bataryasını sadece iki dakika içerisinde %68 oranında doldurabiliyor. Şarj edilen bataryanın kapasitesi ise 600 mAh. İlgili videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

600 mAh kapasiteyi az bulanlar için ikinci video ise hemen aşağıda. Aynı teknoloji bu sefer 3000 mAh kapasiteli bir pili şarj ediyor. Buradaki rakamlar yine şaşırtıcı. Şarj süresi bu sefer 5 dakikaya çıkarılıyor. 3000 mAh kapasiteli bir bataryayı sadece 5 dakika içerisinde %48 oranında doldurabilir.

Siber suçluların yeni yöntemleri