Huawei’nin uygun fiyatlı tableti MediaPad T3 satışta!

Huawei MediaPad T3 7

Çin’in önde gelen teknoloji firmalarından biri olan Huawei yeni tableti MediaPad T3 modelini Avrupa’da satışa sundu. İşte konu hakkındaki detaylar.

Tablet pazarının iyiden iyiye güç kaybettiği şu günlerde, yeni çıkan tablet sayısı yok denecek kadar azalmış durumda. Apple’ın ilk iPad modelini duyurmasıyla hızlı bir hacme erişen pazar, son yıllarda doyuma ulaşmış durumda. Bu durumun temelinde ise iki farklı neden yer alıyor. Bunlardan birincisi insanların yeni aldıkları tablet modellerini yenilemeye pek sıcak bakmaması. Çünkü yeni tabletler ile eskileri arasında önemli bir fark bulunmuyor.

İkincisi ise yeni çıkan akıllı telefonların tablete olan ihtiyacı neredeyse sıfır noktasına indirmiş olması. Phablet olarak tabir ettiğimiz büyük ekranlı akıllı telefonlar, hali hazırda tabletle yapabileceğimiz pek çok şeyi bizlere sunuyor.

Üreticiler tablet satışlarını arttırmak için büyük ekranlı modellere yönelseler de bu da beklenen patlamaya kıvılcım olamadı. Şimdilerde ise üreticiler uygun fiyatlı modellerle kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor. Bu durumun son örneği ise Huawei tarafından satışa sunulan MediaPad T3.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa’da satışa sunulan MediaPad T3 uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 425 yonga setinden alan tablet, sistemini 2GB RAM ile destekliyor. 16GB dahili depolama alanı bulunan tabletin fiyatı ise 219 euro.

Huawei, tabletinde kablosuz bağlantı olmasını isteyenler için LTE destekli ikinci bir model daha satışa sunmuş. 3GB RAM ve 32GB dahil depolama alanına sahip olan bu modelin fiyatı ise 239 euro.

İki MediaPad T3’te 8 inçlik bir ekrana sahip. 5MP’lik ana kamera ile gelen tabletin 2MP’lik de ön kamerası bulunuyor. 4800 mAh gücünde bataryası ile satışa sunulan tablet EMUI 5.1 arayüzü ile geliyor.