Huawei sonunda Apple’ı geçmeyi başardı

apple vs huawei 1

Son çeyrek raporlarına göre, Huawei sevkiyat rakamları bazında Apple’ı geride bırakmayı başardı. Çinli üretici böylece en fazla telefon sevkiyatı gerçekleştiren 2. isim oldu.

Akıllı telefon sektöründe muazzam bir rekabet olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle son bir kaç senedir, Çinli üreticilerin global pazara açılmalarıyla birlikte rekabet hat safhaya ulaşmış durumda.

Global pazardaki genel duruma baktığımızda Samsung’un lider pozisyonunda olduğunu görüyoruz. Bu durum uzun süredir değişmiş değil. Aynı şekilde uzun bir zamandır Apple’da 2. sırada kendine yer buluyordu. Fakat Huawei’nin hızlı bir şekilde büyümeye devam etmesi, Cupertino merkezli şirketi daha da aşağılara çekecek gibi görünüyor.

Huawei, Apple’ı geride bıraktı!

2018’in ikinci çeyreğine ait raporlara göre, Çinli üretici sonunda Apple’ı geride bırakmayı başarmış durumda. Samsung geçtiğimiz çeyrekte yüzde 20.9’luk pazar payıyla zirvede yer alırken, Huawei yüzde 15.8 ile ikinci, Apple, yüzde 12.1 ile üçüncü, Xiaomi yüzde 9.3 ile dördüncü ve Oppo’da yüzde 8.6 ile 5. sırada yer alıyor.

apple huawei

Geçtiğimiz senenin aynı dönemi ile kıyaslandığında Samsung haricindeki firmaların pazar paylarının arttığı görünüyor. Fakat buradaki en büyük sıçrama yüzde 48.8 ile Xiaomi’ye ait. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde yüzde 6.2’lik pazar payına sahip olan Xiaomi, bu sene sevkiyat oranını yüzde 48.8 arttırarak yüzde 9.3’lük pazar payına erişmiş durumda.

Ayrıca dip not olarak şunu da belirtelim. Geçtiğimiz yıl 2. çeyrekte sevkiyatı gerçekleşen toplam telefon sayısında da yüzde 1.8’lik bir düşüş yaşanmış.

Sony akıllı telefon pazarında kan kaybediyor