18:9 Ekranlı Çift Kameralı Huawei Nova 2S Tanıtıldı

Huawei Nova 2S 0

Mate ve P serisi ile dünya genelinde büyük bir sükse yakalayan Huawei’in orta seviye yeni modeli Nova 2S tanıtıldı. 18:9 ekran oranına sahip olan telefon 6 GB RAM ve çift kamera ile geliyor.

Huawei Orta Seviyede 18:9 Ekran, 6 GB RAM ve Çift Kamera Sunacak

Ülkemizde de aktif olarak bulunan ve operatörlerle de yakın işbirliği içerisinde olan Huawei, Nova serisi altında yeni modelini sunmaya hazırlanıyor. LG G6’nın tasarımına fazlasıyla benzeyen bir öne tasarıma sahip olan Nosa 2S, detaylı görüntüleri ve Plus modeliyle birlikte Çin’de tanıtıldı.

6” boyutunda oldukça büyük bir erkana sahip olan Nova 2S, 2160×1080 ekran çözünürlüğüne sahip. 18:9 ekran oranı nedeniyle alışılmadık bir çözünürlüğe sahip olan telefon, oldukça ince çerçevelere sahip. Parmak izi okuyucuyu ekranın alt kısmına yerleştiren Çinli dünya devi, iki tarafı da cam bir tasarım ortaya koymuş durumda.

Arka tarafta iki adet kameraya sahip olan telefon 20 MP çözünürlüğünde ana sensöre sahip. Diyafram açıklığı 2.0 olan kameranın gece çekimlerinde büyük bir iddiası bulunmuyor. Ancak, doğal siyah beyaz çekim yapabilen monochrome kamerası sayesinde Huawei yine rakiplerinden ayrılmayı hedefliyor.

Kendi işlemcisini geliştirebilen firma, Kirin 960 işlemcisini yeni telefonunda kullanıcılara sunuyor. 4 veya 6 GB RAM seçenekleriyle alınabilen telefon, 64 ve 128 GB depolama seçeneğiyle geliyor. Çift SIM kart desteğinin bulunduğu Nova 2S, son dönemdeki baız telefonlarda görmediğimiz 3.5 mm kulaklık girişine de sahip. Android 8.0 Oreo ile kutusundan çıkan cihazın siyah, gri, kırmızı, ve rose gold renk seçenekleri bulunuyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolamaya sahip versiyonun Çin’deki resmi satış fiyatı ise 400 dolar.

Telefonun ülkemize ne zaman geleceği veya gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Genç Bitcoin yatırımcısı, parasını 500.000 dolarlık artı kâra dönüştürdü