Huawei 2016 Dünya Mobil Kongresi’nde Matebook ’u tanıttı

Huawei MateBook

Huawei 2016 Dünya Mobil Kongresi’nde bugünün modern iş yaşamı aksesuarlarına farklı bir bakış açısı getirecek ve beklentileri tam anlamıyla karşılayacak yeni 2’si 1 arada bilgisayarı Matebook’u tanıttı. Huawei’nin şık, güçlü ve üst düzey son ürünler ortaya koyma vizyonunun son ürünü olan Matebook, iş ve eğlencenin tek cihazda en iyi şekilde sunulduğu, verimlilik odaklı bir mobil üretkenlik aracı olarak konumlanıyor.

3

Windows 10 işletim sistemi ile çalışan Matebook, Microsoft’un en güncel tarayıcısı Microsoft Edge ve kişisel dijital asiste programı Cortana gibi en iyi üretkenlik araçları ve özelliklerini barındırıyor.

Akıllı telefonun taşınabilirlik avantajlarını notebook gücü ve üretkenliği ile birleştiren Matebook, akılcı ve sade bir bakış açısıyla üretildi. Birinci sınıf metalik kasa ve minimal tasarım, görsel olarak da ürünün kalitesini ön plana çıkarıyor. Günlük kullanımda zor koşullara karşı son derece dayanıklı olmasına karşın Matebook, ince yapısı ve sadece 640 gramlık ağırlığıyla ideal bir yol arkadaşı.

Matebook’un şıklık ve işlevselliği bir arada sunan yumuşak deri dokulu klavye desteği, tamamen doğa dostu maddelerden üretildi ve son derece dayanıklı bir yapıya sahip. Ürünün yumuşak ve ergonomik tuş yapısı ile 1,5mm mesafelik klavye aralığı, düz ve daha geniş tuş yüzeyi ile yazım hatalarını minimize ediyor. Dâhili touchpad ise çoklu dokunma teknolojisini desteklerken, rahat ve kolay bir kullanım sunan bir başka etken.

Matebook’un 12 inç IPS çoklu dokunmatik ekranı, %84 ekran – gövde oranıyla birlikte ultra ince çerçeveye sahip. 2160×1440 ekran çözünürlüğü ve 160 derecelik görüş açısı, farklı bir ekran deneyimi sunuyor. Zengin renk skalası ise %85 oranında gerçek renklerle görsel açıdan en iyi sonuçlara imza atıyor.

Huawei_MateBook_Dock

Matebook’un tasarımında mobilite ön planda tutuldu ve pil ömrü, gerçek anlamda taşınabilir bir cihaz için optimize edildi. 33.7Wh yüksek yoğunluklu lityum batarya, 9 saat çalışma için -9 saat kesintisiz internet kullanımı ve 29 saat kesintisiz müzik dinleme- performansıyla yeterli gücü sağlıyor. Ürün ayrıca, Huawei’nin üstün güç koruma özelliklerine de sahip. Matebook’un bataryası 2,5 saatte tam olarak doluyor. Bunun için o an yeterli zamanı olmayan kullanıcılar içinse, batarya 1 saatlik şarjla %60 seviyesine kadar dolu hale geliyor.

Matebook, Windows 10 işletim sistemi ile beraber 6’ncı nesil Intel Core M işlemci ve Microsoft Office’in de aralarında bulunduğu üretkenlik araçları ile birlikte, hız ve gücü bir arada sunan bir performansa imza atıyor. Ürünün 8 GB’a kadar artırılabilen LP DDR3 belleği ve 512 GB’a kadar artırılabilen sabit diski, Matebook kullanıcılarına üstün bir donanım performansı vaat ediyor. Huawei tarafından fan kullanılmadan tasarlanan Matebook, bu özelliği ile de son derece sessiz çalışan bir cihaz olarak öne çıkıyor.

Kâğıda not almak kadar doğal bir şekilde kullanabileceğiniz MatePen, 2.048 seviyesindeki hassasiyetle, kullanıcının her hareketini en iyi şekilde analiz ederek, sıfır gecikme ile sonuca ulaşmasını sağlıyor. MatePen, gelişmiş iş fonksiyonları, matematik ve grafik işlevlerinin yanı sıra, sunumlar esnasında lazer işaretçi olarak da kullanılabiliyor.

Matebook, sahip olduğu parmak izi tanıma fonksiyonuyla, güvenliği en üst düzeyde sağlarken, aynı zamanda hızlı ve pratik erişim için de en iyi performansı ortaya koyuyor. Ürün, 360 derece hassas parmak izi algılama özelliği ile bu alanda da hataya yer bırakmıyor. Sektördeki en hızlı parmak izi tanıma standardına sahip olan Matebook’un ekran kilidini açmanız için bir kez dokunmanız yeterli.

Matebook’un güçlü Wi-Fi mobil Hotspot uyumu, ortamdaki internet yeterli olmadığında Android telefonlar da dahil, diğer bağlantılı cihazlarla yüksek performansla çalışmaya devam etmenizi sağlıyor. Android akıllı telefonlardan sürükle-bırak dosya aktarımı ve hızlı veri transferi özellikleri ile birlikte Matebook, hem iş yaşamı hem de medya kullanımı ve eğlence için ideal bir seçenek.

Gri ve Altın renk seçeneklerine sahip olan Huawei Matebook’un, önümüzdeki aylarda, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da satışa sunulması bekleniyor.

ZyXEL ’in LTE Cat.6 HomeSpot yönlendiricisi MWC’de