HP Split X2 İnceleme

HP Split X2 manset

#İŞBİRLİĞİ

Ultrabook Görünümlü Hybrid Tablet

HP, Split X2 ile yeni nesil bir Hybrid dizüstü ürününü piyasaya sunuyor. Windows 8 işletim sistemli bu ürün istenildiğinde bir Tablet PC’ye dönüşüyor.

13,3 inç ekrana (1366 x 768 piksel çözünürlük) sahip olan HP Split X2, Windows 8 işletim sistemiyle birlikte hem dizüstü hem de bir tablet olarak da görev yapan yeni nesil bir cihaz. Bu ürün tıpkı Samsung ATIV Pro gibi klavyeden ayrılıp bir Tablet PC olarak bağımsız çalışabiliyor. HP, pil, işlemci ve bellek gibi donanım birleşenlerini ekran bölümüne gömmüş durumda. Klavye bölümünde de ek olarak ikinci bir pil ve 500 Gbyte’lik bir sabit disk yer alıyor.

4 GB sistem belleği kullanan HP Split X2 üzerinde 4. Nesil Intel Core i5 işlemci ve 64 GB kapasiteli SSD disk’e yer vermiş durumda. Tüm bunlara ek olarak SD kart okuyucusu, USB 3.0 arabirimi, HDMI yuvası ve Full HD kayıt yapan bir de Webcam kullanılmış.HP-Split-X2

Düşük konfigürasyonlu Envy X2’nin yerini alacak olan HP Split x2 genel olarak bakıldığında yüksek bir performans sunuyor. Atom yerine en güncel Intel i5 işlemcinin kullanılması performans dışında pil performansına da olumlu bir şekilde yansıdığını söylemeliyiz.

İki pil’e sahip olan bu ürün bu sayede yaklaşık 16 saatlik bir çalışma süresi sunuyor. Üründe beğendiğimiz bir özellik ise Beats Audio hoparlörler kullanması.

HP Split X2, tablet modunda 340 x 216 x 11,3 mm boyutunda ve 1 kg ağırlığında. Benzer ürünlerle kıyasla ürünün ağır olduğunu söylemeliyiz. Öyle ki klavye ile birlikte 2.3 kg’a kadar çıkabiliyor. Bunun da bu ürünün tek kusuru olarak gösterebiliriz.

Performans tutkunları bu ürün ile birçok işlerini rahatlıkla yapabilirler. Ayrıca pil kullanım süresinin uzun olması benzer ürünlerde olmayan bir özellik. HP Split X’2nin özelliklerini topladığımızda etrafta benzer bir ürün görmediğimizi söylemeliyiz.

hp

Teknik Özellikler:

İşlemci: Intel, Core i5-4200U
Grafik: Intel HD Graphics 4400
Bellek: 4 GByte
Kapasite: 500 HDD +64 SSD GByte
Boyut: 340 x 230 x 23,4 mm
Ağırlık: 2.3 Kg

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”